Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Carn magra en escabetx
Un clàssic de la cuina tradicional. D'aquells plats que les nostres àvies sempre tenien preparat a la nevera i te l'escalfaven en un moment. Mai les enxampaves sense res per menjar. Ingredients econòmics i sabor casolà. Un imprescindible en tot receptari. Un plat que, malgrat potser no ser tan conegut, val molt la pena descobrir.
1️⃣ Recepta de carn magra en escabetx
Dimarts: Xai al forn amb Mostarda
Si vols quedar bé amb algú, aquest plat no falla mai. És una recepta espectacular amb adob especial que el fa irresistible. Potser et preguntaràs què és la Mostarda. A pesar de l'aspecte, no té res a veure amb la fruita confitada, enganxifosa, llardosa i fastigosa. De veritat. És dolç, sí, i enganxós, sí, però no massa dolça, i pica una mica. És peculiar, vaja. La mostarda és una guarnició típica del nord d'Itàlia (Llombardia) i es fa amb oli de mostassa, clau, vinagre, pebre, etc.
2️⃣ Recepta de xai al forn amb Mostarda
Dimecres: Pollastre de pagès amb patatones al pebre vermell
Una recepta força bàsica d'execució i amb un gran resultat. Una recepta de les que ajuden a la cuina, de les que pots cuinar un dia abans i així posar el focus en els entrants. Com sempre, la qualitat del pollastre marcarà la diferència. Pots guarnir-ho, addicionalment, amb algun acompanyament extra al teu gust.
3️⃣ Recepta de pollastre de pagès amb patatones al pebre vermell
Dijous: Mandonguilles i nyoquis amb salsa espanyola
T'agraden les receptes tradicionals? Doncs aquesta no pot faltar a la teva llista! Abans, però, serà necessari cuinar el brou de carn i preparar la carn de les mandonguilles. La resta, bufar i fer boles. Una manera deliciosa d'aconseguir un plat bo, reconfortant i més senzill del que sembla.
4️⃣ Recepta de mandonguilles i nyoquis amb salsa espanyola
Divendres: Remenat de botifarra amb rossinyols i xampinyons
Aquest és un d'aquells plats que agraden a tothom. Un plat a l'abast dels cuiners més inexperts amb un resultat força elegant. Tots, de tant en tant, ens trobem davant la necessitat de gastar allò que tenim a la nevera. Només ens caldrà un parell d'ingredients per a detonar o activar el desenvolupament d'un nou plat.
5️⃣ Recepta de remenat de botifarra amb rossinyols i xampinyons
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!