Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Remenat de gambots i carabassó

El remenat és un tipus de plat molt senzill i versàtil. Un plat que es pot fer amb els ingredients que tinguis per la nevera per aprofitar productes que t'hagin sobrat o per posar-te creatiu i fer un plat nou i gustós. També té l'avantatge de ser un plat ràpid de fer; només et cal saltar els ingredients principals i barrejar-los amb una mica d'ou cuit. Aquesta recepta amb gambots i carabassó és una manera gustosa, fàcil i nutritiva de reiniciar la rutina.

1️⃣ Recepta de remenat de gambots i carabassó
 

Dimarts: Pollastre rostit amb tomàquet

Quan pensem en pollastre rostit, el primer que ens ve al cap és un plat de festa, probablement de Nadal, amb una elaboració molt complicada i molts passos i ingredients. Però res més lluny de la realitat. El pollastre rostit, en aquest cas amb tomàquet, pot ser un plat senzill i gustós, ideal per gaudir d'un àpat reconfortant.

2️⃣ Recepta de pollastre rostit amb tomàquet
 

Dimecres: Croquetes de pollastre

Un clàssic. Les croquetes de pollastre, malgrat tenir una elaboració una mica més complexa, són ideals perquè les pots cuinar en un dia i guardar-les al congelador per tenir-ne tot el mes. A més, són un recurs fantàstic per aprofitar sobres de plats de dies anteriors. En aquest cas, pollastre, però les pots fer del que vulguis i cuinar-les en un moment sempre que les necessitis. 

3️⃣ Croquetes de pollastre
 

Dijous: Mongeta verda amb pernil

La mongeta amb patata és el plat de verdura més típic de la cuina catalana. Però la mongeta també es pot fer amb altres ingredients. En aquest cas, pernil. La mongeta és molt fàcil de fer i el pernil aporta molt de sabor; per tant, aquest plat és la combinació perfecta per tenir un plat ràpid, però d'allò més gustós.

4️⃣ Recepta de mongeta verda amb pernil
 

Divendres: Cigrons amb espinacs

Aquest és un altre d'aquells plats que requereix molt poc temps a la cuina, però que dona un resultat excel·lent. A més de ser molt nutritiu, es tracta d'un plat versàtil i senzillíssim. El millor és fer-ho tot a casa, però si tens poquíssim temps, també pots comprar un preparat de pot i enllestir-lo a casa. No és el millor, però et pot salvar l'àpat amb aquest plat. Una idea que val la pena tenir en compte.

5️⃣ Recepta de cigrons amb espinacs
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!