Avui us porto un platet d'aquells que agraden a tothom. Un plat a l'abast dels cuiners més inexperts amb un resultat força elegant. Tots, de tant en tant, ens trobem davant la necessitat de gastar allò que tenim a la nevera. Només ens caldrà un parell d'ingredients per a detonar o activar el desenvolupament d'un nou plat.

En el meu cas han estat la botifarra i el rossinyol, i a partir d'aquí... he buscat la resta d'ingredients que hi poden participar aquesta partida gastronòmica. En el fons, de tot això, en diem cuina d'aprofitament. I és que a tots els que cuinem ens agrada fer-ho, de tant en tant, i són precisament aquests moments els que ens fan gaudir més de la cuina... i on realment ens divertim experimentant.

Siguem sincers: no sempre surt bé... però moltes vegades surt senzilla i excepcionalment bé. Vaja, que no cal ser cap geni per empescar-se un plat amb quatre ingredients com aquests. Espero que us agradi. Som-hi!

Ingredients

2 botifarretes  

6 xampinyons

8 rossinyols frescos  

1 ceba en juliana  

100 g pèsols bullits

julivert fresc

salsa Viandox

oli d'oliva  

sal

Variants:

- Podeu obviar la ceba i fer un sofregit d'all i julivert

- Podeu acompanyar el plat amb una Velouté de gerds o qualsevol altre salsa

Preparació
1.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas1

Preparem els ingredients i netegem bé els bolets.

2.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas2

Partim els rossinyols a trossos grans.

3.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas3

Fem el mateix amb els xampinyons.

4.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas4

Tallem la ceba en juliana.

5.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas6

Deixem que es facin per les dues bandes...

6.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas8

Li donem un parell de voltes més...

7.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas9

... i les reservem.

8.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas10

En la mateixa paella, saltem una mica la ceba... però la deixem un pèl crua.

9.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas11

La reservem també.

10.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas12

Ara fem els bolets amb un polsim de sal.

11.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas13

Quan deixin anar l'aigua... hi posem una mica de julivert picat.

12.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas14

Que facin xup-xup en la seva pròpia aigua.

13.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas15

Abans que s'acabi el líquid... hi incorporem els pèsols bullits...

14.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas16

... i també la resta d'ingredients que havíem reservat.

15.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas17

Ho deixem coure tres o quatre minuts més...

16.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas18

... i ja podem emplatar. Només caldrà tirar un raig de salsa Viandox per sobre.

17.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas19

La coneixeu?... la salsa Viandox és una salsa de carn molt aromàtica i típica en els entrepans de llom.

18.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas20

Ah! Que no us agrada aquesta salsa? Doncs podeu provar de fer una Velouté de gerds dolça i abocar-la per sobre.

19.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas21

Pot semblar una combinació atrevida... però us sorprendria tastar-ho.

20.
remenat botifarra rossinyols xampinyons pas22

Bon profit!