Avui us porto un platet d'aquells que agraden a tothom. Un plat a l'abast dels cuiners més inexperts amb un resultat força elegant. Tots, de tant en tant, ens trobem davant la necessitat de gastar allò que tenim a la nevera. Només ens caldrà un parell d'ingredients per a detonar o activar el desenvolupament d'un nou plat.
En el meu cas han estat la botifarra i el rossinyol, i a partir d'aquí... he buscat la resta d'ingredients que hi poden participar aquesta partida gastronòmica. En el fons, de tot això, en diem cuina d'aprofitament. I és que a tots els que cuinem ens agrada fer-ho, de tant en tant, i són precisament aquests moments els que ens fan gaudir més de la cuina... i on realment ens divertim experimentant.
Siguem sincers: no sempre surt bé... però moltes vegades surt senzilla i excepcionalment bé. Vaja, que no cal ser cap geni per empescar-se un plat amb quatre ingredients com aquests. Espero que us agradi. Som-hi!
2 botifarretes
6 xampinyons
8 rossinyols frescos
1 ceba en juliana
100 g pèsols bullits
julivert fresc
salsa Viandox
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu obviar la ceba i fer un sofregit d'all i julivert
- Podeu acompanyar el plat amb una Velouté de gerds o qualsevol altre salsa
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas1 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/80/53/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients i netegem bé els bolets.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas2 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/80/95/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas2.jpeg)
Partim els rossinyols a trossos grans.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas3 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/81/37/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas3.jpeg)
Fem el mateix amb els xampinyons.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas4 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/81/79/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas4.jpeg)
Tallem la ceba en juliana.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas6 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/82/63/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas6.jpeg)
Deixem que es facin per les dues bandes...
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas8 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/83/77/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas8.jpeg)
Li donem un parell de voltes més...
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas9 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/84/28/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas9.jpeg)
... i les reservem.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas10 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/84/82/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas10.jpeg)
En la mateixa paella, saltem una mica la ceba... però la deixem un pèl crua.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas11 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/85/45/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas11.jpeg)
La reservem també.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas12 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/86/35/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas12.jpeg)
Ara fem els bolets amb un polsim de sal.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas13 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/86/89/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas13.jpeg)
Quan deixin anar l'aigua... hi posem una mica de julivert picat.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas14 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/87/43/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas14.jpeg)
Que facin xup-xup en la seva pròpia aigua.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas15 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/87/94/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas15.jpeg)
Abans que s'acabi el líquid... hi incorporem els pèsols bullits...
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas16 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/88/54/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas16.jpeg)
... i també la resta d'ingredients que havíem reservat.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas17 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/89/17/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas17.jpeg)
Ho deixem coure tres o quatre minuts més...
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas18 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/89/65/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas18.jpeg)
... i ja podem emplatar. Només caldrà tirar un raig de salsa Viandox per sobre.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas19 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/90/07/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas19.jpeg)
La coneixeu?... la salsa Viandox és una salsa de carn molt aromàtica i típica en els entrepans de llom.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas20 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/90/49/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas20.jpeg)
Ah! Que no us agrada aquesta salsa? Doncs podeu provar de fer una Velouté de gerds dolça i abocar-la per sobre.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas21 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/90/91/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas21.jpeg)
Pot semblar una combinació atrevida... però us sorprendria tastar-ho.
![remenat botifarra rossinyols xampinyons pas22 remenat botifarra rossinyols xampinyons pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/88/91/33/remenat-botifarra-rossinyols-xampinyons-pas22.jpeg)
Bon profit!