Un clàssic de la cuina tradicional. D'aquells plats que les nostres àvies sempre tenien preparat a la nevera i te l'escalfaven en un moment. Mai les enxampaves sense res per menjar. 

Ingredients econòmics i sabor casolà. 

Un imprescindible en tot receptari.

Som-hi!

Ingredients
  • 800g de carn magra de porc tallada a daus
  • 2 pastanagues tallades a rodanxes
  • 2 cebes tendres tallades a la juliana
  • 1/2 got de vi blanc
  • 3 alls laminats
  • 1/2 got de vinagre 
  • 1 got d'aigua
  • Una mica de farina
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • 2 fulles de llorer
  • Sal

 

Preparació
1.
IMG 7659

Prepara la carn. Procura retirar tot el greix.

2.
IMG 7661

Enfarina la carn. 

3.
IMG 7667

En una cassola amb força oli i uns alls laminats, daura la carn. 

4.
IMG 7669

Quan estigui, reserva-la.

5.
IMG 7671

En el mateix oli, sofregeix la verdura amb les fulles de llorer. 

6.
IMG 7678

Aprofita per arrossegar tots els sucres enganxats a la cassola de daurar la carn. 

7.
IMG 7682

Ara incorpora el vi blanc. 

8.
IMG 7689

El vinagre.

9.
IMG 7692

I l'aigua.

10.
IMG 7696

Sala-ho. 

11.
IMG 7698

Incorpora la carn de nou a la cassola.

12.
IMG 7776

Deixa-ho fer a foc baix durant uns 30-35, o fins que la carn quedi tova. Vigila que no falta mai líquid i no es cremi. 

13.
IMG 7780

Tasta-ho i rectifica de sal si cal. 

14.
IMG 7784

Si et ve de gust, pots retirar la carn (i la pastanaga) i triturar la salsa. 

15.
IMG 7798

I a gaudir!

Bon profit!