Un clàssic de la cuina tradicional. D'aquells plats que les nostres àvies sempre tenien preparat a la nevera i te l'escalfaven en un moment. Mai les enxampaves sense res per menjar.
Ingredients econòmics i sabor casolà.
Un imprescindible en tot receptari.
Som-hi!
- 800g de carn magra de porc tallada a daus
- 2 pastanagues tallades a rodanxes
- 2 cebes tendres tallades a la juliana
- 1/2 got de vi blanc
- 3 alls laminats
- 1/2 got de vinagre
- 1 got d'aigua
- Una mica de farina
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- 2 fulles de llorer
- Sal

Prepara la carn. Procura retirar tot el greix.

Enfarina la carn.

En una cassola amb força oli i uns alls laminats, daura la carn.

Quan estigui, reserva-la.

En el mateix oli, sofregeix la verdura amb les fulles de llorer.

Aprofita per arrossegar tots els sucres enganxats a la cassola de daurar la carn.

Ara incorpora el vi blanc.

El vinagre.

I l'aigua.

Sala-ho.

Incorpora la carn de nou a la cassola.

Deixa-ho fer a foc baix durant uns 30-35, o fins que la carn quedi tova. Vigila que no falta mai líquid i no es cremi.

Tasta-ho i rectifica de sal si cal.

Si et ve de gust, pots retirar la carn (i la pastanaga) i triturar la salsa.

I a gaudir!
Bon profit!