L'escabetx és un adob fet amb vi o vinagre, fulles de llorer i altres ingredients, per a assaonar el peix i altres menges. Una tècnica culinària que s'utilitza tant en plats freds com en plats calents que és molt més versàtil del que sembla. L'escabetx forma part de les maneres tradicionals de cuinar a Catalunya, malgrat que segurament no és tan popular com el guisat o el saltat. Per descobrir aquesta fantàstica manera de gaudir dels productes de la terra, et portem 5 receptes per gaudir del millor escabetx.

5 receptes en escabetx en fred i calent

L'escabetx serveix per preparar plats principals i altres receptes per compartir. Una manera fantàstica de treballar el producte que et permet fer una àmplia varietat de plats. 

Guatlles escabetxades

La carn de caça és una de les més populars per preparar en escabetx. Com que sovint es tracta de carn menys tendra, cuinar-la amb escabetx permet desfer les fibres per aconseguir una textura més sucosa. Es tracta d'un plat que aguanta perfectament a la nevera; un guisat més senzill del que sembla molt típic de la cuina catalana.

1️⃣ Recepta de guatlles escabetxades
 

Pollastre escabetxat

Seguim amb la carn, però aquest cop de corral. El pollastre és una de les carns més consumides i per tant també una de les que es cuina de més maneres diferents. A la planxa, al forn, farcit o en escabetx; aquesta recepta és deliciosa.

2️⃣ Recepta de pollastre escabetxat
 

Musclos en escabetx

Els musclos són, segurament, un dels aliments escabetxats més habituals. L'escabetx és el que dona tota la gràcia al musclo. Els pots comprar fets, però si en comptes de menjar-ne uns de supermercat vols fer-te els teus a casa, el resultat millorarà exponencialment. 

3️⃣ Recepta de musclos en escabetx
 

Sardines en escabetx

Les sardines són un altre habitual en les receptes d'escabetx. No hi ha res com unes bones sardines, siguin a la brasa o en escabetx. Un plat que es conserva bé durant molts dies, però que segurament tampoc li cal, perquè un cop les hagis fet, serà difícil resistir-se a la temptació de cruspir-te-les totes. Una recepta tradicional que agradarà a tothom.

4️⃣ Recepta de sardines en escabetx
 

Cérvol en escabetx

Acabem la llista de receptes amb un altre plat de carn. En aquest cas, de cérvol, una carn de caça no tan habitual com la guatlla o el senglar que permet fer plats gustosos i potents. No obstant això, aquesta recepta aconsegueix un resultat fi i bonic, amb unes verdures de temporada que pots adaptar en funció del mes en què cuinis el plat.

5️⃣ Recepta de cérvol en escabetx
 

I a tu, quina recepta d'escabetx t'agrada més? Tasta-les totes i gaudeix al màxim d'aquesta tècnica culinària.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!