D'altres vegades us comento que ens podem arribar a imaginar el sabor d'un plat pels ingredients que porta, i moltes vegades ens sorprèn, ja que poden arribar a tenir un gust que no ens imaginàvem. La màgia de la cuina, dirien alguns. Doncs bé, no seria el cas del plat d'avui. Vull dir que si hem provat un escabetx, per exemple amb sardines, us podeu arribar a imaginar el gust que té amb pollastre. Un sabor, diguem-ne, previsible. Però amb tot això no estic dient que aquest plat no sigui bo, ni de bon tros. Un plat excel·lent, boníssim de gust, sobretot si us agrada l'escabetx. Per tant, recomano que el tasteu, encara que hàgiu de gastar un litre d'oli d'oliva per un guisat. Aquesta recepta no és cap invent. Que vagi de gust.

Ingredients

1 pollastre tallat per rostir  

2 cebes  

2 tomàquets

1 cabeça d'alls

300g de vinagre de vi

1 litre d'oli d'oliva 

llorer  

pebre negre

aigua  

sal

Variants:

S'hi poden afegir herbes aromàtiques  

S'hi pot afegir un pessic de pebre vermell en el moment de posar-hi el pollastre  

Es poden fregir uns daus de cansalada viada abans de començar la cocció de l'escabetx

Preparació
1.
pollastre escabetxat pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
pollastre escabetxat pas2

El pollastre, si és ecològic, millor que millor.

3.
pollastre escabetxat pas3

De les variants d'aquest plat, m'ha agradat incorporar una mica de farigola i pebre vermell.

4.
pollastre escabetxat pas4

En una cassola gran, on posar tot el pollastre, tirarem el litre d'oli d'oliva.

5.
pollastre escabetxat pas5

Seguidament, i en fred, incorporem els 300 g de vinagre de vi.

6.
pollastre escabetxat pas6

Hi posem la farigola...

7.
pollastre escabetxat pas7

... i el llorer... I escalfeu-lo una estona per aromatitzar el plat....

8.
pollastre escabetxat pas8

... Haurem de partir els tomàquets en quatre trossos... I les cebes també.

9.
pollastre escabetxat pas9

La cabeça d'alls, jo la pelo i li faig uns talls laterals per extreure'n millor l'essència.

10.
pollastre escabetxat pas10

Posem la vinagreta a escalfar... I mentre salem i empebrem el pollastre ja net.

11.
pollastre escabetxat pas11

Incorporem la ceba a la cassola...

12.
pollastre escabetxat pas12

... els tomàquets...

13.
pollastre escabetxat pas13

... i la cabeça d'alls...

14.
pollastre escabetxat pas15

... ho remenem tot plegat... I ho deixem 5 minuts...

15.
pollastre escabetxat pas16

A continuació incorporem el pollastre...

16.
pollastre escabetxat pas17

Distribuïu-lo bé...

17.
pollastre escabetxat pas18

En general el pollastre ha de quedar cobert. Si cal, hi podeu afegir una mica d'aigua.

18.
pollastre escabetxat pas19

Ho tapem i ho deixem coure durant una hora aproximadament a foc mitjà-baix.

19.
pollastre escabetxat pas20

A poc a poc s'anirà fent la carn. El pollastre ja estava salat, però podeu afegir-ne més si cal.

20.
pollastre escabetxat pas21

Deixeu refredar completament el guisat. Un cop fred, que reposi a la nevera un mínim de 24 hores.

21.
pollastre escabetxat pas22

Com tots els escabetxos... Us aguantarà força dies a la nevera... I el pollastre s'anirà estovant més.

22.
pollastre escabetxat pas23

El tastem? 

23.
pollastre escabetxat pas24

Serviu-lo sense abusar de l'oli.

24.
pollastre escabetxat pas25

Acompanyeu el plat d'un vi negre de gust intens.

25.
pollastre escabetxat pas26

Bon Profit!