Alls, pastanaga, taronja són aliments de temporada, i sempre ens fan servei si volem fer un plat en escabetx. Si, a més, el que volem és un mos contundent, el cérvol és una opció poc explorada, ideal per sorprendre els nostres comensals. Voleu que en Diego Alías de Ca l’Amador us en faci cinc cèntims de com preparar un deliciós cérvol amb verdures escabetxades?

Feu play i feu gana, gourmeters!

 

Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Som-hi!

Ingredients de la recepta:

  • Llom de cérvol
  • Pebre
  • Sal

Per a l’escabetx:

  • Pell de taronja
  • Llorer
  • Pebre
  • Anís estrellat
  • Ceba
  • Pastanaga
  • Alls
  • Oli d’oliva
  • Vinagre

Recepta, pas a pas:

  1. Tallem les pastanagues i les fiquem en una olla amb oli.
  2. Hi afegim els alls sencers, la ceba tendra i un raig de vinagre de poma.
  3. Hi posem també el pebre, l'anís estrellat, el llorer i la pela de taronja.
  4. Posem l'olla al foc, amb compte que ni bulli, ni fregeixi: ha de confitar. Ho reservem.
  5. Tallem el llom de cérvol i el salpebrem. S'ha de fer poc fet: amb dos minuts de cocció n'hi ha prou. 
  6. Hi afegim la verdura escabetxada i esperem dos minuts més abans d'enretirar la paella del poc.
  7. Encabat, hi tornem a afegir vinagre perquè tingui un punt fresc.
FRAME 4 DEIGO ALIAS 01
Cérvol amb verdures escabetxades / Foto: Roberto Lázaro

Senzill i boníssim, oi? Animeu-vos, poseu-vos-hi i gaudiu d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquest plat, us animeu a preparar més receptes, en l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, en trobareu totes les que vulgueu i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduir els nostres plats us sigui el més fàcil possible.