Catalunya és el territori amb més restaurants de tres estrelles Michelin de tot l'estat; quatre són a Barcelona i un a Girona. Es tracta de restaurants exclusius que han assolit el màxim reconeixement de la guia gastronòmica més prestigiosa del món. Llocs on sempre es diu s'ha de reservar amb mesos d'antelació, però que tenen una llista d'espera molt més curta -la majoria- del que et penses. Aquestes són les sorprenents llistes d'espera dels millors restaurants de Catalunya.

Llistes d'espera sorprenents

El mite de les llistes d'espera infinites és cert, a mitges. Cada restaurant és un món i reservar amb mesos d'antelació és una realitat menys habitual del que sembla. Dels cinc restaurants catalans amb tres estrelles Michelin, només dos tenen les reserves completes a un any vista.

El Celler de Can Roca

Ubicat a Girona, les reserves per dinar i sopar al Celler es poden fer a través de la web o per telèfon. Si consultes la web, veuràs que les reserves es poden fer amb un màxim d'onze mesos d'antelació. Així doncs, per a l'abril de 2025, es podrà començar a reservar a partir de l'1 de maig de 2024. Per tant, ara com ara, l'últim dia per al qual es pot demanar taula és el 31 de març de 2025. Fins aleshores, però, totes les taules estan completes.

Malgrat que no hi ha disponibilitat fins d'aquí gairebé un any, el celler ofereix la possibilitat d'apuntar-se a una llista d'espera per al dia que vulguis reservar. Posem per cas que dues persones volen anar a sopar al restaurant el dijous 20 de juny de 2024. Si no hi ha disponibilitat, les dues persones s'apunten a una llista d'espera per a aquell únic dia i si hi ha alguna baixa d'última hora, el Celler es posa en contacte amb tu per a confirmar la reserva.

Al migdia entre setmana acostuma a tenir lloc d'un dia per l'altre, ja que els moments més forts en aquest tipus de restaurants són els caps de setmana i les nits

Disfrutar Barcelona

El Disfrutar és el tres estrelles amb la llista d'espera més llarga de totes. L'única diferència amb El Celler de Can Roca és que les reserves es poden fer amb un any d'antelació. És a dir, avui podríem reservar taula per a l'abril de l'any que ve, un mes més tard del que ofereix el Celler. La disponibilitat, però, és nul·la, ja que totes les taules estan completes. L'única opció és apuntar-se a la llista d'espera i pregar perquè la data que vols quedi lliure.

Disfrutar alimentaria03
Disfrutar Barcelona és el segon millor restaurant del món a la llista dels 50 Best. / Foto: Carlos Baglietto

Lasarte

El restaurant Lasarte, a Barcelona, té una llista d'espera molt més curta del que sembla. En comptes de gairebé un any, la recomanació del restaurant és reservar taula amb un mes d'antelació, aproximadament. De tota manera, al migdia entre setmana acostuma a tenir lloc d'un dia per l'altre, ja que els moments més forts en aquest tipus de restaurants són els caps de setmana i les nits.

Cocina Hermanos Torres

Igual que Lasarte, Cocina Hermanos Torres acostuma a tenir disponibilitat al migdia. Els caps de setmana i les nits, però, sol tenir lloc per dinar i sopar a dues setmanes vista.

ABaC

El restaurant de Jordi Cruz és el tres estrelles amb més disponibilitat de Catalunya. Igual que Lasarte i Cocina Hermanos Torres, al migdia acostuma a tenir lloc. Per a les nits i els caps de setmana, l'antelació recomanada per reservar taula és d'una setmana. Uns tempos que poden variar en funció de l'època de l'any i els esdeveniments que se celebrin a Barcelona -com el Mobile World Congres per exemple- i que poden arribar a ser força més alts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!