Els aeroports i les estacions de tren són els típics llocs on només s'hi menja per necessitat. Quan has perdut un vol i no tens més remei que esperar en una cafeteria, o quan tens pressa i només tens temps d’una hamburguesa ràpida de qualsevol franquícia. Però menjar a l'aeroport en un local amb cara i ulls, un producte excel·lent i un servei atent i ràpid és com trobar una agulla en un paller. Una agulla que, per sort, la trobem a l'Aeroport del Prat, al restaurant Alas Hermanos Torres.

Un restaurant transparent

Un restaurant on saps que menjaràs bé, independentment de l'hora i del dia en què hi vagis. Una màxima que sovint és difícil de trobar a la ciutat, però que sembla missió impossible si parlem d'un aeroport. Tanmatix a la terminal 1 de l'Aeroport del Prat, a tocar de l'accés C, hi trobem una joia amagada amb la millor gastronomia - amb molta diferència - de tota l'oferta de menjar de la zona comercial de vols internacionals. El restaurant Alas Hermanos Torres, amb el xef Santiago Ercoli al capdavant, fa més de 5 anys que alimenta clientela de tot el món. Des de famílies amb nens fins a grups d'amics o gent que viatja sola. Empresaris que viatgen per negocis i joves amb motxilla que volen durant les vacances. El menjador de l'Alas és una barreja heterogènia amb públic de tota mena. Una sala, amb una cuina oberta al mig, en la que no s'amaga res, i on el xef Ercoli i el seu equip, amb la confiança dipositada pels reconeguts xefs de tres estrelles Michelin, executa a la perfecció tots els plats que surten a sala.

Seitons en vinagre amb verduretes / Foto: Emma Porta
Seitons en vinagre amb verduretes / Foto: Emma Porta

El nom - i la gran foto plasmada a la paret - ens dona una pista força evident de la vinculació dels germans Torres amb aquest restaurant. La seva influència es nota en la qualitat del producte excel·lent i en una manera de cuinar-lo perfecta. Però no t'esperis plats rebuscats ni alta gastronomia de luxe. S'hi menja de luxe, sí, però amb unes bones croquetes, un parell de seitons i una hamburguesa feta de carn de boví autòcton. Clar i català. No cal res més.

Tant si tens pressa com si no

L'espai de l'Alas és un racó privilegiat de l'aeroport. Per arribar-hi, un cop passat el control de seguretat, només cal baixar al duty free, i a mà dreta, al final de tot, hi ha una petita sala presidida per una cuina oberta. Un petit oasi enmig del tràfec de l'aeroport, amb una música tranquil·la i una decoració agradable i suau. Tant si tens pressa com si no, a l'Alas hi estaràs tranquil. Si has de menjar alguna cosa ràpida i anar-te'n corrents a buscar el teu vol, pots picar un parell de tapes i tastar algun dels seus vins a la barra, i sortir disparat a buscar l'avió. Però si ets dels que va amb temps i després es troba que té dues hores mortes abans de sortir, pots dinar tranquil·lament una bona ració de pop, una bona hamburguesa de vedella del País Basc o una mica d'embotit amb una llesca de pa amb tomata.

Hamburguesa de 'txuleta madura' / Foto: Emma Porta
Hamburguesa de 'txuleta madura' / Foto: Emma Porta

L’únic inconvenient que et pots trobar si menges a l'Alas Hermanos Torres és de no haver tingut més temps, o més gana, per tastar tots els plats de la carta. Perquè tots, absolutament tots, són exquisits. Tenir un producte bo, de base, t'assegura l'èxit en un restaurant. I si a més els cuiners el toquen bé i el personal és atent, amable i proper, és impossible no sortir content. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!