Tens ganes de fer postres amb poma? Doncs aquí tens 8 receptes fàcils de seguir i molt delicioses com la tarta Tatín, pastís de poma, pomes al forn, púding de poma, pastes de poma... I és que la poma dona molt de joc: és una de les fruites de tardor per excel·lència, a més de ser un aliment amb múltiples possibilitats a la cuina. La gran varietat de tipus que presenta la converteix en un bon al·licient a la cuina i a l'hora de preparar receptes a casa per sorprendre la família i els amics. Algunes de les varietats que trobem aquests dies al mercat són les StarlingGoldenFuji Royal Gala, entre d'altres. Una heterogeneïtat que comprèn un gran ventall de possibilitats gastronòmicament parlant: al forn, en almívar, en crema, com a acompanyament... Aquesta varietat, a més, ens deixa una gran oferta pel que fa al sabor: àcides, dolces, amargues... així que no hi ha excusa per no menjar pomes aquesta tardor. T'atreveixes amb les receptes de postres amb poma que et proposarem? Som-hi!

🍏 Quatre fruites per gaudir-ne a la tardor

 

Postres on la poma és la gran protagonista

Com dèiem, la poma és una fruita que ens permet ser creatius a la cuina, i encara més si parlem de postres. El sabor, textura i facilitat a l'hora de treballar-la que la caracteritzen, poden donar com a resultat receptes molt bones que sorprendrien qualsevol. A continuació, us deixem un llistat amb algunes recomanacions de postres on la poma és la gran protagonista, i que podreu trobar entre les receptes de La Gourmeteria:

Poma ingredients La Gourmeteria / Foto: Unsplash
Poma, ingredient de La Gourmeteria / Foto: Unsplash

Beneficis i curiositats de la poma

Hi ha un proverbi en anglès molt conegut i que s'ensenya als infants a l'escola que és An apple a day keeps the doctor away, que significa que menjar una poma cada dia manté el metge lluny. Això és degut a les nombroses qualitats i beneficis que aporta la poma al nostre organisme i salut. És rica en vitamines, fòsfor, calci i ferro, i té nombroses propietats anticancerígenes pel seu alt contingut en catequines i quercetines. Conté valors sedants que ajuden a agafar el son, per això és recomanable menjar-la en les postres, sobretot a les nits. És saciant i menjar-ne ajuda a controlar tant la gana com la ingesta de calories: la poma aporta entre 50 i 80 calories per peça. També ajuda a reduir el colesterol gràcies a la pectina que conté i aporta estabilitat intestinal al cos gràcies a la quantitat de fibra que té. Com a curiositat: actua com a raspall de dents natural. Si, si, tal qual! La seva naturalesa àcida i astringent i la seva pell aspra fan que sigui bona per ajudar a eliminar possibles restes de menjar que ens poden quedar entre les dents. És o no fantàstica?