Quines fruites són les més consumides, o almenys, les que més hauríem de consumir a la tardor? Hem confeccionat la nostra llista perquè si ets d'aquelles persones que sempre busca productes de temporada, tinguis al cap les fruites que la tardor té preparades per a tu. Volem, a més, donar-te informació sobre els beneficis de les fruites de temporada per al teu organisme. Et recordem que els beneficis per a la teva salut es troben tant en el consum de les fruites que ens porta la tardor com en les que consumeixes en altres períodes de l'any, per això et recomanem que mengis fruita de forma recurrent. Ara sí! Coneguem quines quatre fruites prenen protagonisme aquesta estació de l'any.

Fruites de tardor, quines són?

1. Poma

La poma és una de les fruites de tardor per excel·lència, a més d'una de les més sanes en l'àmbit global. La recol·lecció de les pomes acostuma a ser al setembre, i algunes de les varietats que es recullen són les Starling, Golden, Fuji o Royal Gala, entre d'altres. Et sona alguna? A més, les diferents varietats de poma que existeixen fan que n'hi hagi de múltiples sabors: més àcides, més dolços, més amargues... així que no hi ha excusa per no menjar pomes aquesta tardor.

Poma Red Delicious
Poma Royal Gala

2. Raïm

El raïm es comença a recollir a la tardor. Aquesta fruita tan particular es consumeix també a l'hivern i és ideal per prendre a mig matí o per berenar. A més, si ho fas, et beneficiaràs de les seves aportacions nutricionals com els tanins i polifenols, substàncies que ens ajuden a protegir les nostres cèl·lules. Té una alta concentració de potassi, ajudant-nos a regular l'organisme i mantenir uns bons nivells de líquids. Igual que passa amb les pomes, en la varietat està el gust i pots escollir les que millor s'adaptin a les teves necessitats.

Raïm
Raïm morat

3. Caqui

Els amants del caqui solen esperar la tardor amb ànsies. I no és per a menys, perquè aquesta fruita tan sucosa té el seu apogeu durant aquesta estació de l'any. D'aquesta fruita trobem dues varietats: una de pell i carn tova, anomenat caqui tou tomaquer, i l'altra de pell i carn més dura. Sens dubte, amb la primera varietat t'embrutaràs les mans més que amb la segona. Però és una cosa gairebé icònica del caqui. Aporta una quantitat important d'hidrats de carboni, com la fructosa i la glucosa, i escassa de greixos i proteïnes, per la qual cosa el seu valor calòric és bastant elevat respecte a altres fruites, el que la fa ideal per al dia a dia.

Caqui
Caqui

4. Magrana

Finalment, volem parlar-te d'una altra fruita molt particular, tant en sabor com en forma: la magrana. La magrana és una fruita molt sana i beneficiosa per a la salut, de la qual s'han descobert diverses propietats molt interessants gràcies a la seva composició rica en vitamines, minerals i fibra, entre molts altres elements. A més, també té un alt contingut de potassi, amb la qual cosa és una fruita molt diürètica, ajudant a la micció i expulsió d'elements nocius de la sang a través de l'orina.

Granada
Magrana

Diverses opcions amb diferents vitamines

Com veus, quatre fruites molt diferents entre elles, però totes pròpies de la tardor i amb un sabor molt particular. Les fruites com la magrana o la poma es poden acompanyar amb amanides, mentre que el raïm o el caqui són la peça perfecta per a mig matí. A més d'alimentar-te aquesta tardor d'una forma rica, t'ajudaran a controlar la teva dieta, ja que la seva aportació en vitamines o minerals farà que el teu cos agraeixi que consumeixis qualsevol d'aquestes fruites que la tardor porta agafades de la mà.