Quan m'he posat a fer aquesta rebosteria, m'han vingut molts records agradables de quan treballava a la pastisseria. Un día d'aquests aniré... que fa molt de temps que no em passo. Com sempre us dic, el full és força complicat de fer a casa i encara més trobar margarina especial per fer full. Encara que us prometo que us ensenyaré la recepta de la pasta de full amb fotos pas a pas. Per a fer aquesta rebosteria, només us caldrà tenir feta amb anterioritat la crema pastissera.

Veureu que amb decoració podeu deixar anar tota la vostra creativitat. Jo he utilitzat kiwi i raïm, ja que som en ple hivern, però us recomano molt unes maduixetes de bosc i unes mores que aporten color a la safata variada. Ja veureu què fàcil és fer uns postres amb les que quedar bé.

Ingredients

500gr. pasta de full en làmines

500gr. crema pastissera

100gr. cabell d'àngel  

un grapat de pinyons

un grapat d'ametlla filada o gra

fruita variada (poma, kiwi, maduixes, raïm, taronja, pinya, etc...)

gelatina en fred (nappage)

sucre gra  

sucre llustre

Preparació
1.
rebosteria variada full pas1

Avui us recomano probar aquesta pasta de full... que surt molt bé.

2.
rebosteria variada full pas2

Col·locarem unes tires rectangulars a sobre de la taula (o marbre).

3.
rebosteria variada full pas3

Les tallarem longitudinalment fins a obtenir la mateixa amplada que pot tenir una targeta de crèdit, aproximadament. Amb l'ajut d'un punxó o d'un cornet, anirem marcant els laterals per fer bonic.

4.
rebosteria variada full pas4

Us han de quedar així.

5.
rebosteria variada full pas5

És interessant que aquestes marques laterals queden pronunciats... i així serviràn de paret al farciment.

6.
rebosteria variada full pas6

Utilitzaré un cabell d'àngel que podeu trobar en molts supermercats. Quan trobi carbasses bones ja us ensenyaré com fer-lo a casa.

7.
rebosteria variada full pas7

Com que he posat tres tires en una safata pel forn amb paper cuisson... en faré mitja de cabell i una i mitja de poma.

8.
rebosteria variada full pas8

Anirem farcint les tires de cabell amb una bona quantitat, que faci una mica de muntanyeta.

9.
rebosteria variada full pas9

Ara pelarem una poma i la tallarem a llesquetes com aquesta.

10.
rebosteria variada full pas10

Amb la crema pastissera (ja feta del dia anterior), la remenarem una mica i omplirem una mànega pastissera.

11.
rebosteria variada full pas11

Col·loquem una tira de crema al mig.

12.
13.
rebosteria variada full pas13

Ara, amb una mica de gràcia, anirem col.locant la poma a sobre de la crema.

14.
rebosteria variada full pas14

Pinteu la poma amb ou batut.

15.
rebosteria variada full pas15

Ara escampeu la tira de crema que hem posat a sobre del cabell. Ens servirà com adherent dels pinyons.

16.
rebosteria variada full pas16

Col·loqueu força pinyons per sobre.

17.
rebosteria variada full pas17

Us ha de quedar així.

18.
rebosteria variada full pas18

Feu una tira de sucre per sobre de la poma.

19.
rebosteria variada full pas19

Ja les tenim a punt per enfornar.

20.
rebosteria variada full pas20

Farem una altre safata amb tires de crema i trossets d'ametlla i sucre.

21.
rebosteria variada full pas21

Deixarem una tira i mitja amb només crema... i després, en fred, la decorarem amb fruita fresca.

22.
rebosteria variada full pas22

Ho heu d'enfornar a uns 200 graus... durant uns 10-12 minuts... fins que tingui bon color.

23.
rebosteria variada full pas24

Ha quedat genial.

24.
rebosteria variada full pas25

Assegureu-vos que el full està ben cuit per sota.

25.
rebosteria variada full pas26

Si cal, com he fet jo, podeu donar-li un toc encara més caramelitzat tot tirant una mica de sucre a la poma i, amb un soplet, cremar-lo. Però això són mariconades meves, no caldria, vaja.

26.
rebosteria variada full pas27

Deixeu-les refredar al taulell.

27.
rebosteria variada full pas28

Talleu-les a porcions de uns dos dits d'amplada, més o menys.

28.
rebosteria variada full pas29

Perfecte.

29.
rebosteria variada full pas30

Les altres ja les tenim cuites.

30.
rebosteria variada full pas31

Deixarem que es refredin també.

31.
rebosteria variada full pas32

Avui utilitzaré un "nappage" o gelatina en fred que podeu trobar en qualsevol botiga on-line de pastisseria.

32.
rebosteria variada full pas33

Pintarem les nostres porcions.

33.
rebosteria variada full pas35

Això li donarà el coloret brillant que tanta importància té per la vista.

34.
rebosteria variada full pas36

Penseu que si són una mica calentes, absorbirà el llustre. Han d'estar totalment fredes (temperatura ambient).

35.
rebosteria variada full pas37

Les altres les decorarem amb una rosa de crema pastissera i uns tallets de kiwi...

36.
rebosteria variada full pas38

... o raïm... ara que som a l'hivern. Aquestes coses és millor fer-les a l'estiu ja que disposarem d'una gran varietat de fruites vermelles.

37.
rebosteria variada full pas39

I ja només ens queda muntar les safates amb cartró i blonda.

38.
rebosteria variada full pas40

Si les col·loqueu esbiaixades... quedarà com més ben acabada la safata.

39.
rebosteria variada full pas41

... com deia el meu pare... "s'ha de tenir gràcia... per cagar fins i tot..."

40.

Conserveu-les amb la safata i tot dins la nevera fins el moment de servir-ho... amb un bon cava, clar. Bon Profit!