L'estiu és molt bona temporada de fruita. Però l'hivern també. Cal recordar que a l'hivern podrem trobar kiwi, llimona, mandarina, magrana, pera, poma, raïm, taronja i a final de temporada també les maduixes. S'hi poden afegir fruits del bosc i fins i tot hi ha qui hi posa fruita confitada (cireres, préssec, pinya) i barreja el suc natural amb l'almíbar. Algunes d'elles, les podem trobar fora de temporada, però tots sabem que no és el mateix. Aquesta senzilla macedònia, la podeu variar com més us convingui: hi podeu afegir mandarina, o pinya o tot el que trobeu.

Vitamines, minerals, fibra i aigua orgànica, el que es tradueix en salut, energia, longevitat i prevenció de malalties. Aquesta és una d'aquelles receptes ideals per implicar al més petits de la casa, que en ocasions els fa mandra pelar i menjar una peça de fruita. Si hi intervenen en l'elaboració, després els farà més il·lusió menjar-se la fruita. O no. Que hi ha nens per a tot, oi? També podeu reservar una part per als nens i una altra part per a adults afegint'hi algun licor (rom, whisky, cointreau, licor 43, etc..). I com no, que no falti una fulla de menta a la presentació. Cal cuidar els detalls en tot en aquesta vida. Ja sabeu que el menjar entra primer per la vista. Som-hi!

Ingredients

4 taronges de suc

1 taronja de carn

1 grapat de raïm

1 grapat de maduixes

1 kiwi

1 poma

1 pera

menta per decorar

 

Variants:

Podeu barrejar altres tipus de fruita (magrana, pinya, mandarina, fruits vermells, etc...)

A falta de suc natural de taronja podeu fer servir suc de pinya

Preparació
1.

Prepareu tota la fruita.

2.

Primer, espremeu les taronges.

3.

Depenen de la quantitat de fruita necessitareu més o menys suc. Jo he utilitzat 4 taronges de suc.

4.

Ara peleu i talleu la poma a daus petits.

5.

A mesura que tingueu la fruita tallada, incorporeu-la al suc, per evitar que s'oxidi.

6.

Feu el mateix amb la resta de fruites.

7.

El raïm, que al final veureu que és la fruita més buscada d'aquesta macedònia, el netegeu i el talleu per la meitat, i de nou, per la meitat. D'aquesta manera us resultarà molt fàcil retirar les llavors.

8.

I cap a dins. La quantitat de raïm a ull.

9.

Ara el kiwi, també petit.

10.

I la taronja, però aquesta que no sigui de suc, que sigui de menjar, la que té més carn.

11.

Barregeu tot amb el suc.

12.

Si voleu hi podeu afegir unes cullerades de sucre, però jo no ho recomano. La fruita ja és dolça i convé acostumar-nos a la dolçor natural.

13.

Finalment, tapeu el recipient i deixeu reposar la macedònia unes hores. Remeneu-ho de tant en tant. Veureu que l'endemà és quan està més bona, ja que la fruita s'haurà estovat una mica i haurà absorbit part del líquid. Tot plegat agafarà un sabor més uniforme, que no pas cada fruita per separat. Si no han de menjar els nens, és el moment d'afegir un raig d'alcohol (rom, whisky, etc...)

14.

Serviu-la freda i decoreu-la amb una mica de menta, que hi aportarà frescor i aroma.

15.

Bon profit!