El bar Casa Víctor, referent gastronòmic de Castelldefels, s’ha proclamat guanyador de la Millor Tapa de Catalunya a la semifinal regional del Concurso Nacional de Pinchos y Tapas Ciudad de Valladolid. La tapa que va conquerir el jurat és un Katsu Sando de coll de xai al curri, signada pel xef Carles Soriano, cuiner format a l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona i al capdavant dels fogons de Casa Víctor des de l’octubre de 2023.
La tapa guanyadora
La proposta guanyadora presenta un coll de xai cuinat a baixa temperatura amb espècies, desossat i emmotllat en forma de lingot arrebossat amb panko. Se serveix amb pa de motlle fullat, salsa reduïda dels seus propis sucs i salsa de coco per aportar-hi un toc de frescor. El xef reinterpreta així un clàssic japonès amb essència catalana que va més enllà de les tapes a què estem acostumats per elevar aquest tipus de plats al següent nivell, en la línia de la filosofia del restaurant.
L’afany de superació i la constància per oferir sempre la millor versió reflecteixen l’ambició de l’equip de Casa Víctor
El projecte de Casa Víctor va sorgir del seu propietari, Víctor Martí, que el lidera i defensa diàriament des de l’octubre de 2022. En aquest temps, Martí ha aconseguit posicionar Casa Víctor com un local de referència per al tapeig de qualitat. Amb una cuina pensada per compartir que aposta per truites, guisats i platets creatius a partir de receptes de sempre. Una aposta per enaltir el receptari popular amb respecte, tècnica i sabor.
Veterans del concurs
Aquest darrer reconeixement i l’oportunitat de tornar a representar Catalunya a Valladolid pren encara més valor després d’haver assolit el tercer lloc a l’edició de 2024 de la mateixa competició. L’afany de superació i la constància per oferir sempre la millor versió reflecteixen l’ambició de l’equip de Casa Víctor, que ja es prepara per afrontar el repte nacional. Aquesta primera classificació suposa “un èxit i una satisfacció molt gran” per a Martí, sobretot després de la feina i l’esforç diaris dels darrers tres anys, “per intentar posicionar aquesta humil casa al mapa gastronòmic nacional”.
La final del Concurso Nacional de Pinchos y Tapas tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de novembre
Durant la seva primera participació en aquest concurs “potser vam pecar de novells”, adverteix Martí, per a qui ja aquell tercer lloc del podi amb un melós de galta angus amb kimchi sobre arròs de sushi cruixent i formatge comté va suposar “tot un orgull”. La final del Concurso Nacional de Pinchos y Tapas tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de novembre a la Cúpula del Mil·lenni de Valladolid, amb la participació de 45 finalistes de tota la geografia estatal. Cadascun haurà de presentar la seva tapa davant d’un jurat professional sota estrictes condicions, entre les quals hi ha un límit d'1,90 € de cost per matèria primera.