Barcelona és una ciutat plena de terrasses. Sortir a fer un beure o a picar alguna cosa al vespre és una activitat social molt habitual a casa nostra. A l'estiu, les terrasses són objecte de desig dels comensals que volen gaudir de la fresca —si la xafogor ho permet. De vegades és difícil trobar lloc, especialment a les terrasses més cèntriques, però al barri de les Corts hi ha una terrassa molt discreta que amaga una bona oferta gastronòmica amb un ambient distès i tranquil.
Una terrassa secreta
Ni tan sols passant-hi per davant veuries que aquí hi ha una terrassa. Ubicat al carrer de Can Segalar, a tocar de la Diagonal, trobem Cohete, un restaurant del Grup Tragaluz amb una oferta peculiar. Cohete és un restaurant, però també és una discoteca i un bar de copes. Es tracta d'una de les últimes obertures del grup a Barcelona; una aposta ambiciosa per unir gastronomia i oci nocturn. Avui, però, ens centrarem en la terrassa, l'espai de restauració de Cohete.

Un rètol de color vermell llampant dona la benvinguda a la terrassa, un espai recollit amagat entre vegetació. L'espai és molt heterogeni: té taules de diferents formes repartides a dues alçades, públic de tota mena i una carta amb menjar per a tots els gustos. Parelles, grups d'amics i famílies omplen una terrassa que és gairebé plena; un molt bon senyal tenint en compte que és dimecres a la nit. El restaurant també té una zona interior, igualment agradable i amb un ambient càlid. L'espai és tot el que t'imagines quan penses en una terrassa tranquil·la per gaudir d'un sopar a la fresca a l'estiu, amb l'avantatge que s'ubica a tocar de l'avinguda Diagonal, una zona cèntrica molt ben comunicada.

Una carta per a tots els gustos
L'oferta de Cohete és difícil de definir. No és un bar de tapes, malgrat tenir-ne; tampoc és un restaurant oriental, tot i tenir plats xinesos; ni és una hamburgueseria, encara que tingui smash burgers. Cohete és un espai pensat per a tothom, amb plats de tota mena i una bona oferta de vins i còctels. El local obre al migdia i a la nit, però recomanaria visitar-lo al vespre perquè l'ambient i la temperatura fan l'experiència més agradable. Comencem l'àpat amb dos aperitius: unes croquetes de pernil i pollastre i uns dim-sum de verdura. Les croquetes són cruixents i gustoses, mentre que els dim-sum tenen una textura molt agradable, suau i untuosa. Tastem també l'amanida de burrata amb albercoc, ruca i pesto, una combinació deliciosa i refrescant que demana rostar amb pa. Un pa que, per cert, és molt bo i cruixent.

Com a plats principals, tastem el tàrtar de vedella ecològica i el saltat de verdures i carn. El tàrtar és bo, una mica fluix de picant, però molt gustós. Se serveix acompanyat de patates fregides i unes torrades cruixents. D'altra banda, el saltat de verdures és un plat diferent del que imaginàvem. En comptes de ser un plat de forquilla, es tracta d'una versió oriental de les fajitas, però en comptes de farcir pa de blat, se serveix amb unes fulles d'enciam. A la carta no acaba de quedar clar el format en què se serveix el plat, però la sorpresa, molt curiosa, ens agrada. El plat, a més, és gustós i casolà, amb uns quants bolets que li donen un punt cruixent deliciós.

Per acabar el sopar, tastem un parell de postres. La cambrera ens recomana tastar la barra de xocolata amb festucs i el pastís de formatge. Dues opcions molt diferents, però que es complementen de primera. El pastís de formatge és l'etern repetit a les cartes de postres dels restaurants de Barcelona, però val a dir que al Cohete el fan molt bo. Se serveix sense crumble i sense melmelada i es nota que és fet a casa, amb una textura cremosa, malgrat faltar-li —pel meu gust— un punt de sabor a formatge. D'altra banda, les barres de xocolata amb festucs són unes postres curioses; una presa de xocolata negra allargada molt gustosa amb festucs cruixents per sobre. Unes postres diferents molt recomanables.

Pel que fa al servei, els cambrers de Cohete són molt atents i eficients. El principal inconvenient del restaurant és el preu, força car tenint en compte les racions servides. Tanmateix, la qualitat dels plats és correcta i l'ambient de la terrassa és perfecte també per quedar-se a fer una copa després de sopar.