La pasta, en totes les seves varietats, és un dels menjars més versàtils, útils i aplaudits. És ràpida de preparar, econòmica (en la majoria de les seves versions) i li agrada a tothom. El gran problema a l'hora de preparar la pasta és encertar amb les quantitats i és que és fàcil acabar amb el doble de quantitat que necessites.
A dit
El primer consell i el més senzill és: "Aquest grapat que afegeixes al final perquè dubtes, sobra!" Però que com la cosa no va de grapats, ens fixarem en el que diuen els experts per tenir a mà un truc més fiable i que no requereixi pesos o mesuradors, que així es perd tota la gràcia i una mica de temps.
Tan fàcil com posar la punta del teu dit índex a l'articulació del polze. Aquest petit buit que queda és una ració d'espaguetis. Si en necessites dos, només has d'unir els dos tous dels dits
El compte @vibrantelatino, que publica receptes, trucs de neteja i algunes idees de cuina, comparteix a les seves xarxes una tècnica tan simple que segur que no et pots creure no haver-la vist abans. En un dels seus vídeos mostra com calcular la quantitat exacta d'espaguetis utilitzant només la teva mà com a referència. Tan fàcil com posar la punta del teu dit índex a l'articulació del polze. Aquest petit buit que queda és una ració d'espaguetis. Si en necessites dos, només has d'unir els dos tous dels dits. Sou més? Suma i multiplica fins a donar amb la ració adequada, sempre tenint en compte que és una ració generosa i que els "per si de cas" són el que et fan acabar amb pasta de més a les escombraries.

I els macarrons?
Aquests també són problemàtics i sembla que es reprodueixen a l'aigua bullent. La solució que aporten @vibrantelatino també és ben senzilla. Un plat fondo de macarrons crus és l'equivalent a dues racions ja cuinades. Això es podria aplicar a altres tipus de pasta, com els llaços o les espirals. No tant en les que són més buides perquè amb aquesta mesura hi haurà molt aire.
Si malgrat tot el càlcul encara et sobra pasta, el millor és guardar-la ja cuita però sense barrejar amb la salsa. Així aguantarà millor a la nevera i no es passarà de textura
Si malgrat tot el càlcul encara et sobra pasta, el millor és guardar-la ja cuita però sense barrejar amb la salsa. Així aguantarà millor a la nevera i no es passarà de textura. Només has d'escórrer-la bé, afegir-li un rajolí d'oli perquè no s'enganxi i guardar-la en un recipient hermètic. També recomanen esbandir-la primer per treure el midó i evitar així que no s'enganxi. Quan vulguis menjar-la, pots donar-li un cop de calor a la paella o submergir-la uns segons en aigua bullent perquè recuperi el seu punt. I si no tens pressa, converteix-la en una amanida freda o en un saltat ràpid amb tot el que tinguis a mà. El millor de la pasta és que hi ha mil-i-una receptes i mai no t'avorreixes de provar idees noves. Així que, si en sobra, aprofita-la!