Després d'eliminar el Liverpool als quarts de final de la Champions League i de vèncer el Barça al Clàssic de la jornada passada, el Reial Madrid s'ha deixat inesperadament dos punts en la seva visita al Getafe, que ha merescut una millor sort davant d'un rival apàtic i desaparegut en atac.

Entre el cansament acumulat en els dos partits de la Champions contra el Liverpool i el Clàssic contra el Barça i la plaga de lesions, a Zidane no li ha quedat més remei que presentar un onze de circumstàncies, amb Odriozola, Militao, Chust i Marcelo a la línia defensiva, Isco, Modric i Asensio al centre del camp i Vinícius, Rodrygo i Mariano en l'atac.

Reial Madrid Getafe Aleñá / EFE

Aleñá, conduint una pilota davant de la pressió de Marcelo / EFE

El Getafe surt fort i perdona el Madrid

I als primers minuts del partit s'ha notat la falta de titulars en l'equip blanc, ja que el Getafe n'ha tingut prou amb posar-hi intensitat al joc per apropar-se amb relativa facilitat a Courtois. En el minut 5, Chust ha salvat el gol de Mata i poc després ha estat Courtois qui ha evitat l'1-0 amb una ràpida sortida davant d'Olivera. La reacció del Madrid ha estat contundent, ja que en l'acció següent Mariano ha marcat, al contraatac, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc, molt just. Aquesta acció i un possible penal de Militao a Unal han estat les dues accions polèmiques de la primera part.

Reial Madrid Getafe / EFE

Olivera ha estat a punt de marcar l'1-0 / EFE

Malgrat l'ensurt, el Getafe ha seguit sent atrevit i al minut 10 Arambarri ha estat molt a prop de marcar, però el seu xut ha sortit fora per molt poc. I encara més clara ha estat la següent dels azulones, una rematada de cap de Mata que s'ha estavellat al pal (23).

A partir d'aquest moment, el Getafe ha baixat una mica la intensitat, el que ha aprofitat el Reial Madrid per imposar un ritme més baix. En el minut 28, l'ocasió ha estat per a Mariano, que ha vist com Timor evitava el 0-1. El partit, però, ja havia entrat en una fase de futbol ensopit que s'ha allargat fins al descans.

Reial Madrid Getafe EFE

Militao i Arambarri, disputant un pilota / EFE

Courtois evita la derrota del Reial Madrid en Getafe

Després del descans s'ha mantingut el ritme baix, fent la sensació que en ambdós equips sobresortia més la por de perdre que les ganes d'emportar-se els 3 punts. Així i tot, el Getafe ha continuat sent l'equip més ofensiu, amb bones jugades d'atac mal acabades en el moment precís. L'ocasió més clara ha arribat en el minut 58, en un xut des de la frontal d'Enes Unal que Courtois ha desviat amb una gran estirada. I tot seguit ha estat el torn d'Ángel, que ha disparat fora.

I al tram final el Getafe ha tornat a posar una marxa més, veient com el Reial Madrid era incapaç de trenar cap acció perillosa. En el minut 79, Courtois ha tornat a evitar el gol amb una altra gran aturada, després d'un xut de Maksimovic, i en la següent jugada el Getafe ha reclamat un penal, de Militao a Ángel, que el VAR no ha considerat.

L'Atlètic de Madrid goleja l'Eibar (5-0) i es manté líder

L'Atlètic de Madrid, per la seva part, s'allunya a dos punts més del Madrid i es manté en el lideratge gràcies a la seva plàcida victòria contra l'Eibar, el cuer de la classificació, al qual ha superat per un contundent 5-0.

Malgrat no disposar dels davanters habituals, Luis Suárez i Joao Félix, l'Atlètic ha estat molt inspirat de cara a porteria. L'Eibar ha aconseguit contenir els de Simeone 40 minuts, però en només dos minuts ha vist com Correa, amb un doblet, deixava la victòria pràcticament sentenciada.

Atlètic de Madrid Correa Llorente / EFEMarcs Llorente i Corretja han marcat dos gols cada un contra el Getafe / EFE

Després del descans, Carrasco i Llorente, per partida doble, han arrodonit la golejada.

Imatge principal: Rodrygo, en una acció del Getafe-Reial Madrid / EFE