El Barça ha perdut a l'Estadi Alfredo Di Stéfano (2-1) i el Reial Madrid deixa els blaugrana tocats en la lluita pel títol de la Lliga Santander. Aquesta vegada l'èpica no ha estat possible.

Contundència blanca

Tot i que el Barça sortia amb l'onze esperat, amb els millors jugadors i tres defenses, el domini no s'ha traduït en ocasions clares. Ronald Koeman ha apostat per Araujo i ha deixat Piqué i Griezmann a la banqueta. Dembélé com a punta referent, però desaparegut.

Molt bé Zinédine Zidane, deixant fer un Barça que ha tingut el domini i la possessió, però que ha estat estèril. Els blancs, tancats i esperant el seu moment. I en cada ocasió que els blaugrana perdien la pilota per imprecisions en les passades, contracop que ni Mingueza, ni Araujo ni Lenglet podien seguir. Vinícius ha desesperat els seus marcadors i Benzema ha aparegut per on ha volgut.

Messi Real Madrid Barça EFE

Messi controlant la pilota / EFE

En una de les primeres concessions del Barça, Benzema ha fet d'esperó el primer gol abans del quart d'hora. Un cop dur per a un Barça que controlava el joc però que no sabia què fer amb la pilota. I cada vegada que intentava connectar amb Dembélé, o el francès decidia malament o no el trobaven.

Només l'ànim de Messi, baixant a buscar pilotes a la zona de creació, ha semblat donar esperances a un Barça que anava desapareixent a mesura que passaven els minuts. Pedri i Busquets estaven sobresaturats. I Jordi Alba i Dest totalment controlats.

I a més, una decisió discutible de l'àrbitre Gil Manzano, assenyalant una falta i targeta a Araujo a la frontal de l'àrea, han permès Kroos fer el segon gol abans de la mitja hora gràcies a un desviament de Dest. Dues arribades clares del Reial Madrid i dos gols. Efectivitat total. Després un pal de Valverde que, per sort, no ha acabat entrant.

Kroos Real Madrid Barça EFE

Modric i Kroos celebrant un gol / EFE

Tempesta blaugrana

El Barça, però, ha fet un pas més abans del descans. Córner que gairebé acaba en gol olímpic de Messi, però el pal ho ha impedit. I després una altra ocasió clara de l'argentí per esperonar l'equip però que no ha acabat en gol.

I amb aquest últim impuls de la primera part, de la mateixa manera ha començat la segona meitat. L'equip ha canviat perquè Griezmann ha entrat per Dest i han fet un pas endavant. Dembélé a la banda ha estat més perillós i les connexions de Messi amb Jordi Alba han aparegut. A més, contundent tempesta a Valdebebas amb fort vent i molta pluja.

Risc del Barça i el Madrid s'esperava tancat al darrere. I premi blaugrana després d'una centrada del mateix Alba que Griezmann ha deixat passar, ha acabat amb gol de Mingueza. Ha rematat com ha pogut però ha estat el gol de l'esperança al minut 59. Un pas més endavant del Barça i també de Koeman. Entren al camp Sergi Roberto i Ilaix Moriba.

Messi triste Real Madrid Barca Clasico EFE

Messi trist / EFE

El Barça ha despertat de veritat i l'última mitja hora ha estat un atac total blaugrana. Regnant en la tempesta. Després, minuts perduts per problemes tècnics amb l'àrbitre. Messi, tremolant pel fred, i ha demanat un canvi de samarreta.

Setge total del Barça i expulsió de Casemiro al minut 90 per doble targeta groga. Messi ha estat a punt d'empatar de falta i Ilaix ha enviat la pilota al travesser en l'última jugada del partit. Aquesta vegada la remuntada no ha estat possible i el Barça ha perdut contra el Reial Madrid. Els blaugrana passen a ser tercers a la Lliga i perden moltes opcions de lluitar pel títol. El proper dissabte tocarà aixecar la Copa del Rei.

Imatge principal: Messi i els jugadors del Barça després d'encaixar un gol / EFE