El Reial Madrid no s'ha acabat enfonsant a Liverpool en la tornada dels quarts de final de la Champions League (0-0). Després de patir i de treure aigua com poques vegades aquesta temporada, un magnífic Thibaut Courtois ha mantingut de peu el conjunt blanc.

Patiment total del Reial Madrid

Una remuntada no era impossible. Anfield és un estadi on s'han viscut grans nits europees. I el Liverpool, tot i no tenir ni la plantilla, ni d'estar en ratxa, ha sabut fer-se gran a casa. No hi era l'afició, però sí s'ha notat que tenien una marxa més que la mostrada a Madrid. I a més, el club blanc tampoc les tenia totes perquè han fet nit a l'Hotel Titanic i han jugat aquest 14 d'abril, 109 anys després de l'enfonsament de l'embarcació.

CASEMIRO REAL MADRID LIVERPOOL EFE

Casemiro i Fabinho disputant una pilota / EFE

I amb l'actitud de voler enfonsar el Reial Madrid, el Liverpool ha sortit a per totes. Salah ha tingut la primera ocasió clara al minut 2. Després ha estat un altre avís important del conjunt red al minut 4. I ha intentat sorprendre de la mateixa manera que van fer al Barça fa uns anys, de córner, al 6. Però en totes les ocasions, bona reacció de la defensa blanca i d'un Courtois que ha començat la seva particular exhibició.

Amb un Madrid temorós i tancat al voltant de la seva àrea, el Liverpool ha tingut un primer quart d'hora de setge total. Després, primera possessió llarga dels de Zinédine Zidane i avís de Benzema al contracop enviant una pilota al pal. La millor ocasió blanca del partit.

Però tot i que el Liverpool creava i creava perill, el Madrid ha resistit. Patiment absolut, però el Titanic blanc no s'enfonsava. Courtois, el gran capità d'un sòlid transatlàntic.

Courtois Mané Liverpool Real Madrid EFE

Courtois evitant la rematada de Mané / EFE

Segueix el setge del Liverpool

Però si la primera part ha estat un setge total del Liverpool, la segona no ha canviat de tònica. Salah avisant, Firmino disparant, Mané espantant i Courtois salvant. Jugada ofensiva del Liverpool era sinònim a gran aturada del porter belga del Madrid.

I és que si en el primer temps el club blanc s'ha limitat al mínim esforç en atac, a la segona encara han estat més desapareguts. Només una cursa de Vinícius que ha acabat amb una doble intervenció d'Alisson ha estat el més destacat dels de Zidane.

salah liverpool real madrid EFE

Salah agenollat durant el partit / EFE

I Jürgen Klopp ha decidit apostar-ho tot: han entrat al camp Thiago, Jota, Oxlade-Chamberlain i Shaqiri. Ni amb un equip ultraofensiu i sense pràcticament defenses el Liverpool ha pogut enfonsar un Reial Madrid que ha tret aigua com ha pogut i ha patit fins a final. Empat a res i el Reial Madrid jugarà las semifinals de la Champions contra el Chelsea.

Imatge principal: Courtois aturant una rematada de Salah / EFE