Sant Jordi 2024 arriba amb més força, il·lusió i esperança que mai. És una de les festivitats més celebrades al nostre país i tots els catalans esperen aquest dia amb felicitat. Enguany, una de les diades més emblemàtiques d'aquest país arriba de la mà de la precampanya de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. I és que els candidats dels partits cada cop agafen més protagonisme a mesura que s'aproximen uns comicis clau per al futur de Catalunya. Cada any, com és habitual, els líders polítics fan les seves recomanacions o, fins i tot, escriuen i publiquen els seus texts. Per això, El Nacional.cat ha preparat un especial Sant Jordi amb els candidats i dirigents dels partits polítics que s'han prestat a recomanar un llibre per als lectors que vulguin llegir. 

📔 El llibre recomanat per Laia Estrada (CUP) per a aquest Sant Jordi 2024

📚 El llibre recomanat per Jéssica Albiach (Comuns Sumar) per aquest Sant Jordi 2024

📕 El llibre recomanat per Salvador Illa (PSC) per a aquest Sant Jordi 2024

📘 El llibre recomanat per Alejandro Fernández (PPC) per a aquest Sant Jordi 2024

📔 El llibre recomanat per Pere Aragonès (ERC) per a aquest Sant Jordi 2024

📘 El llibre recomanat per Carles Puigdemont (Junts) per a aquest Sant Jordi 2024

 

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, recomana per als lectors d'El Nacional.cat el llibre Fortuna (Edicions del periscopi), de l'escriptor i periodista argentí Hernán Díaz. Segons explica el líder socialista barceloní, es tracta d'una novel·la que se situa a la Nova York de principis del segle XX. "És una reflexió, un miratge i una construcció sobre com impacte aquell primer capitalisme d'abans del crac del 29' a sobre de la família, l'amor o l'entorn", afirma l'alcalde de Barcelona. "Com aquell context es va degenerant després de la crisi del 1929. Les conseqüències polítiques, socials... És una reflexió profunda en clau molt personal, moltes vegades de persones concretes que estan subjectes a un context que canvia molt ràpidament i sota uns paradigmes i un punt de vista que ens recordarà a la Nova York dels anys 80 i 90", narra l'alcalde de la capital de Catalunya, que defineix Fortuna com una història "cíclica" de la ciutat de Nova York

 

Per la seva banda, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, proposa el llibre La Germandat de l'Àngel Caigut (Destino), de Jaume Clotet. Aquest llibre amb el qual Clotet ha guanyat el premi Josep Pla 2024 narra una història que té de protagonistes un monjo de Montserrat, una mossa d'esquadra, el Sant Grial i el Vaticà, i és que tots ells hauran de protegir un dels secrets més ben guardats i protegits de la història de la cristiandat. Segons Turull, és una novel·la "apassionant, molt dinàmica, que t'atrapa des del primer moment i et transporta per diferents èpoques i escenaris". "Recorda a novel·les com les de Dan Brown, però protagonitzada per una mossa d'esquadra i un monjo de Montserrat. Ideal per evadir-se i gaudir", subratlla el secretari general de Junts. 

Finalment, el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, recomana El Gran llibre del Planeta (Montena), del meteoròleg i flamant fitxatge dels republicans per a les eleccions europees del 9 de juny, Tomàs Molina. En un vídeo enviat per a El Nacional.cat, acompanyat per Eduard Miret (militant d'ERC des de fa més de 50 anys), Junqueras assegura que és un llibre "fantàstic, per conèixer ciència i conèixer casa nostra: el nostre planeta". De fet, en el vídeo hi acaba apareixent el mateix Tomàs Molina, que acaba dient: "Si ho diu l'Oriol (Junqueras), és veritat". 

 
 El llibre del Planeta, de Tomàs Molina; Fortuna, d'Hernán Díaz; i la Germandat de l'Àngel Caigut, de Jaume Clotet
El llibre del Planeta, de Tomàs Molina; Fortuna, d'Hernán Díaz; i La Germandat de l'Àngel Caigut, de Jaume Clotet.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!