Arriba Sant Jordi 2024, que, enguany, ve de la mà de la precampanya de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. I és que els candidats dels partits cada cop agafen més protagonisme a mesura que s'aproximen uns comicis clau per al futur del país. Cada any, com és habitual, els líders polítics fan les seves recomanacions o, fins i tot, escriuen i publiquen els seus texts. Per això, El Nacional.cat ha preparat un especial Sant Jordi amb els candidats i dirigents dels partits polítics que s'han prestat a recomanar un llibre per als lectors que vulguin llegir. 

📔 El llibre recomanat per Laia Estrada (CUP) per a aquest Sant Jordi 2024

📚 El llibre recomanat per Jéssica Albiach (Comuns Sumar) per aquest Sant Jordi 2024

📕 El llibre recomanat per Salvador Illa (PSC) per a aquest Sant Jordi 2024

📘 El llibre recomanat per Alejandro Fernández (PPC) per a aquest Sant Jordi 2024

📔 El llibre recomanat per Pere Aragonès (ERC) per a aquest Sant Jordi 2024

📚 Les recomanacions per Sant Jordi 2024 de Jaume Collboni, Jordi Turull i Oriol Junqueras

 

Ara és el torn del president a l'exili i candidat de Junts+ Puigdemont per Catalunya, Carles Puigdemont, que ha recomanat Els nostres objectes de cada dia (Proa), del periodista i escriptor Josep Marià Espinàs. Segons el president Puigdemont, Espinàs tenia una prosa "precisa, detallada, rica, que en el cas d'aquest llibre ens permet gaudir de les coses quotidianes, de cada dia".

L'obra és un recull d'articles de Josep Maria Espinàs, que va deixar llesta el 2011, trenta anys després de la primera edició. Els protagonistes d'aquesta obra són els objectes quotidians, amb els quals exclama humor, admiració, enginy i sensibilitat. El resultat és que, d’una banda, constitueix el retrat d’una època, i de l’altra, fa que el lector es miri amb uns ulls diferents el cinturó, les claus, la tauleta de nit, el termòmetre, el raspall de dents i tants altres companys de viatge. Segons el mateix Espinàs: “Parlant d’aquests objectes tan quotidians sé que parlo de mi mateix i, penso, també de molts lectors”.

Els nostres objectes de cada dia, de Josep Maria Espinàs
Els nostres objectes de cada dia, de Josep Maria Espinàs

L'autor: Josep Maria Espinàs

Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927-Barcelona, 2023) va ser un escriptor i periodista català conegut per les seves novel·les, per les cròniques de viatges i pels articles periodístics. Va publicar articles diàriament durant més de 35 anys a l'Avui i a El Periódico. Va presentar programes de televisió i va ser un personatge clau de la Nova Cançó. Va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i va ser membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Espinàs va aconseguir el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, el Premi Joanot Martorell, el Premi Sant Jordi i el Premi Víctor Català. També va ser el cofundador d'Els Setze jutges i de l'editorial La Campana. Una de les seves obres més conegudes és la lletra del Cant del Barça, i va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1983. També va rebre la Medalla d'Or de la Generalitat el 2015. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!