L'edició de Sant Jordi 2024 arriba de la mà de la precampanya de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. Una de les diades més esperades per tots els catalans té entre els seus protagonistes els representants polítics de Catalunya, que, majoritàriament, tenen com a bandera la lluita a favor de la llengua catalana i el reimpuls de la seva cultura. Com cada any, els nostres líders polítics fan les seves recomanacions o, fins i tot, escriuen i publiquen els seus texts. Per això, ElNacional.cat ha preparat un especial Sant Jordi amb els candidats i dirigents que s'han prestat a recomanar un llibre per als lectors que vulguin llegir. 

📔 El llibre recomanat per Laia Estrada (CUP) per a aquest Sant Jordi 2024

📚 El llibre recomanat per Jéssica Albiach (Comuns Sumar) per aquest Sant Jordi 2024

📕 El llibre recomanat per Salvador Illa (PSC) per a aquest Sant Jordi 2024

📘 El llibre recomanat per Alejandro Fernández (PPC) per a aquest Sant Jordi 2024

📘 El llibre recomanat per Carles Puigdemont (Junts) per a aquest Sant Jordi 2024

📚 Les recomanacions per Sant Jordi 2024 de Jaume Collboni, Jordi Turull i Oriol Junqueras

 

El president de la Generalitat i candidat d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha recomanat als lectors d'ElNacional.cat fins a dos llibres diferents. El primer és Mai és una paraula molt lletja (Ara Llibres), de Maria Climent. En paraules del president de la Generalitat per aquest diari, aquest llibre publicat el 2023 és "en part autobiogràfic, en el qual aquesta escriptora explica tot el procés difícil per poder ser mare". "Crec que moltes famílies s'hi sentiran reflectides", afirma Pere Aragonès.

Mai es una paraula molt lletja, de Maria Climent
Mai és una paraula molt lletja, de Maria Climent

Maria Climent mostra en aquesta obra la seva història d'infertilitat i el periple que va haver de viure per ser mare. En el dia d'avui 1 de cada 7 dones pateixen infertilitat, unes dades que sorprenen per com és d'invisible aquest tema en la societat. L'autora ofereix el seu testimoni de com va viure fins a 10 betaesperes, és a dir, fins a 10 tractaments de fertilitat per gestar una criatura.

 

D'altra banda, el president ofereix un altre tipus de llibre de caràcter més polític. Es tracta d'Europa: Una història personal (Taurus), del prestigiós historiador Timothy Garton Ash. Aragonès retrata aquest llibre com un "repàs dels 60 anys d'història europea molt interessant i de molta actualitat".  Aquest llibre està replet d'experiències viscudes: des dels records del seu pare del desembarcament de Normandia i l'espionatge al qual el va sotmetre la Stasi fins a entrevistes amb guerrillers albanesos a les muntanyes de Kosovo, o les seves trobades amb adolescents desesperats en els barris més pobres de París, a part dels seus consells a presidents, ministres d'exteriors i primers ministres.

Europa. Una història personal
Europa. Una història personal, de Timothy Garton Ash
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!