Enguany, la diada de Sant Jordi arriba amb més ganes que mai. L'oferta de les editorials és àmplia i variada, i amb el català i la cultura en el centre. Els llibres són els verdaders protagonistes d'aquesta festivitat, però també els llibreters i els seus autors, que esperen cada any aquest dia amb ganes i il·lusió. Enguany, s'hi afegeixen també uns altres protagonistes: els candidats a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maigI és que aquest Sant Jordi arriba en un ambient de precampanya, i per això, ElNacional.cat ha preparat un especial Sant Jordi amb els candidats i dirigents que s'han prestat a recomanar un llibre per als lectors que vulguin llegir. 

📔 El llibre recomanat per Laia Estrada (CUP) per a aquest Sant Jordi 2024

📚 El llibre recomanat per Jéssica Albiach (Comuns Sumar) per aquest Sant Jordi 2024

📕 El llibre recomanat per Salvador Illa (PSC) per a aquest Sant Jordi 2024

📔 El llibre recomanat per Pere Aragonès (ERC) per a aquest Sant Jordi 2024

📘 El llibre recomanat per Carles Puigdemont (Junts) per a aquest Sant Jordi 2024

📚 Les recomanacions per Sant Jordi 2024 de Jaume Collboni, Jordi Turull i Oriol Junqueras

El candidat del Partit Popular català a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Alejandro Fernández, també hi ha volgut dir la seva i ha recomanat per als lectors d'El Nacional.cat el llibre El Mag (Àmsterdam), de l'escriptor irlandès Colm Tóibín. Concretament, Alejandro Fernández recomana l'edició en català, que defineix "d'espectacular". Traduïda per Ferran Ràfols i publicada el 2022, aquesta obra està ambientada l'any 1933 a Alemanya. Thomas Mann, que és l'escriptor més famós del seu temps i la seva dona abandonen el país anticipant l'horror del nazisme i del Tercer Reich. 

L'obra de Colm Tóibín explica la història d'un home imperfecte, que amb l'esclat de la Primera Guerra Mundial va situar-se al bàndol fosc de la història. Pare de sis fills que va amagar la seva homosexualitat i reconegut amb el Premi Nobel, va desertar de la pàtria que l'havia inspirat per a no tornar-hi mai. 

El Mag, de Colm Tóibín
El Mag, de Colm Tóibín

L'autor: Colm Tóibín

Colm Tóibín, nascut a Enniscorthy el 1955, va guanyar el premi Forster Award el 1995. De fet, la seva primera novel·la The South va estar parcialment inspirada en la seva instància a Barcelona, igual que el seu assaig Homage to Barcelona. I és que Tóibín va viure entre el 1975 i 1978 a Barcelona, després de graduar-se a la University College Dublin. L'obra de Tóibín explora principalment diversos temes concrets: la descripció de la societat irlandesa, viure a l'estranger, el procés de la creació i la preservació de la identitat personal, enfocant-se principalment en les identitats homosexuals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!