Les 2.000 persones que s'han reunit aquest dissabte a l'ombra de l'Arc de Triomf de Barcelona per celebrar la Festa de la República que organitza Esquerra Republicana han vist com el president i candidat Pere Aragonès ha sortit en tromba contra els seus principals rivals electorals i també l'estrena del seu fitxatge estrella, Tomàs Molina, en un acte d'aquestes característiques.

Ha estat ell, juntament amb la número 1 d'Esquerra a les llistes de les europees Diana Riba l'encarregat d'obrir l'acte i ho ha fet amb el seu popular "Molt bona nit", amb el qual l'imitaven al Polònia de TV3, tot i que l'acte ha tingut lloc a plena llum del dia i, tal com els seus companys de professió havien augurat, amb una bona calorada. "Ja ho sé que estem al matí, si una cosa he descobert en aquestes setmanes és que qualsevol cosa que dius..., ha ironitzat des de l'escenari Molina, demostrant que ha après la lliçó després de les crítiques que ha rebut a partir d'algunes de les seves declaracions sobre l'emergència climàtica, per exemple.

WhatsApp Image 2024 04 13 at 13.41.49
Molina amb Diana Riba, Oriol Junqueras, Pere Aragonès, Raquel Sans, Marta Vilalta i Laia Cañigueral / Foto: Roser Gamonal

Molina explica els motius per triar ERC 

Tot i que el badaloní ja havia explicat perquè havia decidit fer el pas de la política després de tants anys explicant als catalans quin temps farà demà, i és que volia posar el seu granet de sorra des del Parlament Europeu en la lluita contra el canvi climàtic per l'adaptació a aquesta nova realitat, no havia aclarit per quin motiu havia decidit anar a les llistes d'Esquerra i no d'un altre partit. Avui, davant bona part dels càrrecs d'aquesta formació ha lloat la trajectòria dels republicans subratllant, per exemple, la inexistència de casos de corrupció en gairebé un segle d'història: "Per què he fet el salt a Esquerra? Quin partit hi ha que sigui tan antic i que no hagi passat res que l'hagi embrutit en gairebé cent anys, que des del dia un deia una cosa i cent anys més tard diu la mateixa?", ha apuntat Molina entre aplaudiments. 

A més, també ha subratllat que Esquerra Republicana de Catalunya té el mateix nom que quan es va fundar el març del 1931: Quants partits ho poden dir això en el món sencer?", s'ha preguntat el meteoròleg. Després, Pere Aragonès ha furgat en la ferida del nou canvi de nom de Junts per Catalunya que en aquestes eleccions es presenten sota la candidatura Puigdemont + Junts per Catalunya. Tomàs Molina també ha explicat la trobada que va tenir amb una jove republicana a l'aeroport de Brussel·les, on va anar convidat per Riba per veure en directe com funcionava el Parlament Europeu: "Si la joventut del nostre país aposta per aquest partit, jo havia d'apostar per aquest partit".