Unes 500 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dissabte a Barcelona contra el projecte de Llei de reforma de pensions presentada pel govern de coalició de PSOE i Unidas Podemos. La mobilització, convocada per la plataforma Marea Pensionista, ha començat a les 10:30 h a la plaça Catalunya. En el transcurs de la manifestació, els participants s'han desplaçat fins a plaça Sant Jaume per a protestar davant el Palau de la Generalitat i l'Ajuntament. Segons Europa Press, els manifestants han subjectat pancartes amb missatges contra la reforma de pensions 'La teva pensió és un dret, no és un regal' i 'Jubilació anticipada sense penalitzar'. Segons l'organització, la manifestació ha buscat criticar la "cascada de noves retallades que, de confirmar-se, deixen pàl·lids als de la reforma de 2013", ha expressat l'entitat en un comunicat. Aquest mateix dissabte també s'han convocat manifestacions en diferents ciutats de Catalunya, com ara Lleida, i de l'Estat, com ara Madrid i València, per diverses organitzacions pensionistes estatals.

El suport de Podemos

La manifestació contra la reforma de les pensions a Barcelona ha comptat amb el suport de Podemos. Algunes delegacions del partit han fet públic el seu suport amb missatges a les xarxes, com ara Podemos Cornellà. En un comunicat a la premsa, Marea Pensionista ha traslladat que se senten "perplexos" davant "les notícies provinents del Ministeri de Seguretat Social, la taula de diàleg social i els partits polítics" sobre el futur de les pensions. En aquest sentit, l'entitat només veu "retallades" en la proposta del govern espanyol. És per això que avui han exigit que es retiri aquest projecte de llei per a evitar l'"empobriment i privatització" de les pensions. Més concretament, l'organització considera que la Llei en tràmit "no garanteix el poder adquisitiu de les pensions", i que "renunciar a aplicar l'increment de l'IPC interanual ... reduirà un 3 % les pensions contributives i un 2,5% les mínimes".

TUIT podem cornella mani pensions

El mateix que el PP

En el comunicat, Marea Pensionista ha retret al PSOE, concretament al ministre d'Integració, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, que "faci el mateix" que Fátima Bañez (PP), exministra de Serveis Socials, "però aquesta vegada sense avisar prèviament". A més a més, l'organització ha recordat al govern del PSOE i Podemos que "segueixen sense derogar les dues reformes laborals que precaritzen l'ocupació". Pel que fa als socis de govern, Unidas Podemos, l'entitat ha titllat d'"inacceptable" el fet que hagin retirat les dues esmenes elaborades per ells mateixos. El compte oficial de Podem Catalunya a Twitter també ha expressat el seu suport a la manifestació. 

TUIT podem cat mani pensions

 

Foto principal: manifestació de Marea Pensionista a Barcelona contra la reforma de les pensions / Europa Press