Els principals països de la zona són Indonèsia, el Pakistan, Bangla Desh, el Japó, les Filipines, el Vietnam, Tailàndia, Taiwan i Corea del Sud i totalitzen uns 1.100 milions d'habitants que representen al 14% de la població mundial, consumeixen el 10% de l'electricitat que s'utilitzen al globus i generen un 10% de les emissions contaminants vinculades al sector energètic. La majoria d'ells contemplen escenaris d'emissions zero per a 2050, però han d'invertir molt més en renovables si volen assolir-los.
Abans de 2030
Aquestes inversions, segons el think thank Agora Energiewende, s'haurien de quintuplicar d'aquí a 2030 perquè els objectius fixats per la majoria de governs de la zona es compleixin. Han d'invertir, clar, en energia solar i eòlica, però també és precís un canvi de marc legal. Avui, invertir en combustibles fòssils encara és rendible a la zona.
Escenaris
El think tank ha analitzat més de 35 escenaris energètics a llarg termini per a una zona en la qual l'avenç de l'energia eòlica i solar és lent encara. En l'àrea, rar és el país en el que les renovables suposen més d'un 6% de la producció energètica total. I per assolir l'escenari de zero emissions el 2050, les renovables haurien de generar el 2030 un 50% del total com a mínim. I si al final resulta que a Europa som els únics que arribem a les zero emissions?