El govern espanyol ha autoritzat el projecte pilot dissenyat pel Govern balear per permetre l'arribada a l'arxipèlag d'un màxim de 10.900 viatgers alemanys des del 15 de juny. Durant dues setmanes es realitzaran 47 vols d'Alemanya amb destinació a les Balears (38 a Mallorca, vuit a Eivissa i un a Menorca), segons publica avui el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Els turistes no hauran de guardar la quarantena de 14 dies a la que estan obligats tots els viatgers que arriben a Espanya des de l'estranger -que es mantindrà fins a l'1 de juliol-, però estaran controlats durant la seva estada.

Els governs espanyol i balear faran un "monitoratge de turistes en destí" per garantir que es pot fer el "seguiment, identificació i aïllament" de possibles casos de Covid-19 entre els 10.900 viatgers alemanys.

Diferents mesures de seguretat

Els turistes que es desplacin a les Balears hauran d'omplir un formulari de salut pública abans de l'arribada, acreditar que tenen vol d'anada i tornada, i provar on estaran allotjats. A més, se'ls prendrà la temperatura a l'aeroport i se'ls realitzarà proves sanitàries a la seva arribada si es considera oportú.

També se'ls realitzarà un seguiment durant la seva estada amb trucades per garantir que el seu estat de salut és normal, i rebran missatges als seus telèfons mòbils amb les mesures de seguretat i els números d'emergència.

Per participar en el projecte pilot, les Balears i els lander alemanys d'origen han de tenir una situació epidemiològica similar, amb menys de nou casos per cada 100.000 habitants durant set dies consecutius.

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat