Després del rebombori generat fora de les fronteres espanyoles, La Moncloa es prepara per a una rectificació. Segons informen des de l'executiu, sobre la taula ja està l'aixecament de la quarantena imposada als viatgers que vinguin de fora d'Espanya. La ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, ja hi ha posat data: el juliol. Aquesta mesura s'ha abordat abordant aquest mateix dilluns en una àmplia comissió interministerial que estudia "la reactivació imminent del potent sector turístic". Tot plegat arriba després que una ministra francesa hagi recomanat no viatjar a Espanya per les decisions "contradictòries" del govern Sánchez.

Segons González Laya, "el més difícil ha quedat enrere" i "des de juliol reactivarem gradualment el turisme internacional, aixecarem la quarantena i assegurarem condicions de seguretat sanitària".

De la reunió telemàtica hi han participat les vicepresidentes Teresa Ribera i Nadia Calviño, la ministra d'Exteriors Arancha González Laya, el ministre d'Interior Fernando Grande-Marlaska, el ministre de Transports José Luis Ábalos, el ministre de Sanitat Salvador Illa i la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme Reyes Maroto.

Segons assenyalen des de La Moncloa, la comissió interministerial "aborda, entre altres assumptes, qüestions com el futur aixecament de la quarantena per a visitants que procedeixin d'altres països, d'acord amb l'evolució de la pandèmia, i mesures que permetin al sector organitzar la temporada d'estiu i garantir les vacances de milions de persones a Espanya".

Dues setmanes de quarantena

Des del passat 15 de maig, fa deu dies, totes les persones que viatgin a Espanya, ja siguin ciutadans de nacionalitat espanyola o turistes, han de passar una quarantena de 14 dies per controlar possibles símptomes de coronavirus i evitar contagis, ja sigui al seu domicili o en un allotjament. Només poden sortir per comprar aliments, productes farmacèutics o de primera necessitat. També poden sortir per anar a un centre sanitari o per causes de força major. Tots els desplaçaments s'han de fer seguint les normes de protecció personal, portant mascareta i mantenint les distàncies de seguterat. Estava supetidada a la durada de l'estat d'alarma.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram