El pollastre és un dels aliments més valorats per persones de totes les edats al món. No només forma una part crucial de la tradició culinària, sinó que també és molt nutritiu i deliciós al gust. Però és que a més compta amb alguns beneficis per a la salut que convé conèixer.

Ajuda a desenvolupar els músculs

El pollastre és una de les millors fonts de proteïnes no vegetarianes. És carn magra, la qual cosa significa que conté més quantitat de proteïnes i menys greix. Una porció de 100 grams de pollastre rostit li ofereix 31 grams de proteïna, la qual cosa ho fa ideal per a aquells que desitgen augmentar el seu volum i desenvolupar múscul.

Manté els ossos sans

A més de les proteïnes, el pollastre és ric en diversos minerals com a fòsfor i calci, que ajuden a mantenir els ossos en perfecte estat. A més, conté seleni, que se sap que redueix el risc d'artritis.

Plat de pollastreEls minerals que conté el pollastre ajuden a mantenir els ossos sans

Alleuja l'estrès

El pollastre té dos nutrients que són excel·lents per reduir l'estrès, el triptòfan i la vitamina B5. Ambdós tenen un efecte calmant al cos i això fa que el pollastre sigui una excel·lent opció després d'un dia estressant.

Redueix els símptomes de la síndrome premenstrual

El magnesi, un nutrient present en el pollastre, ajuda a calmar els símptomes de la síndrome premenstrual i a combatre els diversos canvis d'humor que una dona pot experimentar mentre està amb el període.

Ajuda a augmentar els nivells de testosterona

Es recomana als homes consumir aliments rics en zinc com el pollastre, ja que ajuden a regular els nivells de testosterona i a augmentar la producció de semen.

Augmenta la immunitat

El vapor de la sopa de pollastre calent ajuda a aclarir la congestió nasal i del coll, mentre que el líquid espès recobreix el coll per evitar que els microbis envaeixin les vies respiratòries i provoquin una infecció. Un estudi que va avaluar aquest efecte va suggerir que la sopa de pollastre inhibeix la migració de neutròfils, un tipus de cèl·lules immunes, prevenint així la inflamació durant infeccions comunes i augmentant la immunitat.

RefredatLa ciència ha demostrat que la sopa de pollastre afavoreix superar congestions i refredats

Millora la salut del cor

El pollastre, en ser ric en vitamina B6, juga un paper important en la prevenció d'atacs cardíacs. La vitamina B6 ajuda a reduir els nivells d'homocisteïna, un dels components clau relacionats amb un risc més gran de tenir infart. A més, el pollastre també és una bona font de niacina que ajuda a reduir el colesterol, un factor de risc per al desenvolupament de malalties cardíaques.

L'Associació Nord-Americana del Cor també recomana el consum de pollastre en lloc de carn vermella, ja que conté menys greixos saturats i també és una bona font d'àcids grassos omega 3 que produeixen efectes cardiovasculars beneficiosos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat