La xifra de morts per coronavirus a Catalunya registra un lleuger repunt respecte les dades d'aquest dilluns: 29. Aquest dilluns el departament va reportar 13 morts, la més baixa des de l'inici de la pandèmia. Tot i això, la tendència va a la baixa, ja que si s'observa la corba dels últims 10 dies, la xifra s'ha mogut entre un mínim de 20 morts i un màxim de 43.

El nombre total de morts per Covid-19 ja s'enfila fins a als 11.877. D’aquestes, 6.633 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 3.928 a una residència i 774 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Aquest dilluns la dada de nous contagis sorprenia en relació a la de diumenge (242 vs. 24). Aquest dimarts, però, les dades registren una tendència similar a les de dilluns. En total, aquest dimarts el departament de Salut ha notificat 243 nous casos.

Com a novetat, Salut ja no facilitarà les dades de casos sospitosos, és a dir, persones amb simptomatologia sense PCR, perquè des de l'Atenció Primària es faran els tests a tothom que sigui considerat "sospitós". 

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.016 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 187. Una xifra inferior a la d'aquest dilluns (205). S’han comptabilitzat, fins avui, un total de 37.254 altes hospitalàries, 104 més aquest dimarts.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 13.797 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus, 28 més que dilluns. ​A més, 2.505 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat