La xifra de morts per coronavirus comunicades s'estabilitza a Catalunya una mica per sobre de la trentena per segon dia consecutiu. Des d'ahir, les empreses funeràries han declarat la mort de 35 persones, una més que ahir. De fet, en els últims deu dies, excepte un repunt puntual, la xifra s'ha mogut entre un mínim de 20 morts i un màxim de 43.

En total, són ja 11.835 les víctimes que ha provocat la pandèmia. D’aquestes, 6.613 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 3.926 a una residència i 774 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Sorprèn la davallada de casos nous confirmats, que se situa en 24 casos. Si això es confirmés, seria la més baixa registrada fins ara, ja que després del pic mai s'havia baixat dels 102 casos. Tot i això, tenint en compte que segons les xifres publicades ahir se'n van detectar 757, és més possible que la baixada sigui degut a desajustos en el registre.

D'altra banda, hi ha 1.443 nous casos que presenten símptomes i han estat diagnosticats per metges, tot i que no han estat sotmesos a una prova PCR o aquesta ha estat negativa. El total de possibles casos és ara de 222.599.

Des d'ahir, hi ha hagut dos nous ingressos de gravetat i el total de casos greus és ara mateix de 4.015 persones. A les UCI hi ha 210 pacients per coronavirus, quatre menys que ahir.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 37.145 altes hospitalàries de persones, 183 des d'ahir.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 13.714 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 36.417 són casos sospitosos.