El nombre de grups escolars confinats per Covid-19 és de 529, 22 menys que aquest dilluns. Segons les dades del Departament d'Educació, són el 0,73% del total.

En concret, hi ha 13.226 persones confinades, 275 menys que en el balanç anterior: 12.585 alumnes, 609 docents i personal d'administració i serveis i 32 de personal extern. En els darrers 10 dies s'han confirmat 1.299 positius, dels quals 1.135 alumnes, 149 docents i personal d'administració i 15 de personal extern. Així, els positius acumulats són 32.235, 121 més que en el balanç anterior.

Pel que fa als centres tancats, no en queda cap a Catalunya.

Tests massius a les escoles

Un cop passades les vacances de Nadal, el personal que treballa en escoles i instituts podria passar un cribratge massiu de coronavirus. Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller d'Educació, Josep Bargalló, que ha destacat la baixa incidència de la pandèmia a les escoles.El conseller ha insistit que l'escola és segura, i la prova, ha destacat, és que la incidència als centres educatius és inferior al conjunt de la societat i ha posat dades damunt la taula per demostrar-ho, com ara que hi ha menys d'un 1% de positius a les escoles.

D'altra banda, el conseller ha descartat el tancament total dels centres educatius: "Mai ha estat damunt la taula", ha assegurat. En fer balanç dels primers tres mesos de curs, Bargalló ha insistit que als centres escolars hi ha "la màxima seguretat possible". El pitjor dia de la segona onada, el 31 d'octubre, hi havia uns 82.000 alumnes confinats, el 6% del total, mentre que divendres passat eren 13.250, menys de l'1% del total.

La vacunació dels professors

En aquest sentit, aquest dilluns UNICEF ha demanat que es doni prioritat als professors per rebre la vacuna contra la Covid-19 una vegada que el personal sanitari de primera línia i la població d'alt risc estiguin vacunats

En un comunicat, la directora executiva de l'organització, Henrietta Fore, assegura que això ajudarà a protegir els professors del virus, els permetrà ensenyar presencialment i, en última instància, contribuirà a mantenir les escoles obertes.

Segons rememora Fore, la pandèmia de Covid-19 ha causat estralls en l'educació dels nens a tot el món, per la qual cosa considera que "vacunar els mestres és un pas fonamental perquè tornin a estudiar".