Un cop passades les vacances de Nadal, el personal que treballa en escoles i instituts podria passar un cribratge massiu de coronavirus. Així ho ha anunciat aquest matí el conseller d'Educació, Josep Bargalló, que ha destacat la baixa incidència de la pandèmia a les escoles.

El conseller, en declaracions a Els Matins de TV3, ha insistit que l'escola és segura, i la prova, ha destacat, és que la incidència als centres educatius és inferior al conjunt de la societat i ha posat dades damunt la taula per demostrar-ho, com ara que hi ha menys d'un 1% de positius a les escoles.

Recomanacions

Amb tot, ha insistit que es continuaran prenent mesures preventives i ha avançat que el Departament està estudiant fer cribratges massius passades les vacances de Nadal al personal docent i no docent dels centres escolars. El conseller ha afirmat que fa temps que estan estudiant aquesta mesura seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, que situen aquest col·lectiu com a essencial en la fase 2 de vacunació. El 0,50% del professorat ha donat positiu per coronavirus, ha afirmat. 

Conseller Educació Josep Bargalló - David Zorrakino - Europa press

El conseller d'Educació, Josep Bargalló / EP

El conseller ha descartat el tancament total dels centres educatius, "mai ha estat damunt la taula", ha assegurat. En fer balanç dels primers tres mesos de curs, Bargalló ha insistit que als centres escolars hi ha "la màxima seguretat possible". El pitjor dia de la segona onada, el 31 d'octubre, hi havia uns 82.000 alumnes confinats, el 6% del total, mentre que divendres passat eren 13.250, menys de l'1% del total.

Absentisme

Una de les preocupacions del Departament a l'inici del curs escolar era l'absentisme davant les crides de pares i mares a no dur els fills a l'escola adduint que no eren segures. Bargalló ha assegurat que aquestes crides han tingut un impacte "gairebé no significatiu", L'absentisme, ha indicat, ha estat d'un 2,4% de mitjana, quan el curs passat per aquestes dates era del 2%. Durant els primers dies, ha admès, sí que hi va haver un elevat absentisme que es va corregir, ha dit, a mesura que els pares i les mares van comprovar que l'escola era segura.

Entre les famílies que no porten els fills a l'escola, ha afirmat que hi ha un col·lectiu de "pares i mares catastrofistes" que creuen que hi ha poques mesures, i un altre de "negacionistes", que no volen mesures de seguretat.

Per altra banda, i en relació amb el material per facilitar l'escolarització en temps de pandèmia, Bargalló admet que falten ordinadors portàtils per a l'alumnat, però que encara no han arribat perquè el mercat internacional està saturat.

 

 

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat