El curs escolar després de les vacances de Nadal es reprendrà el dilluns 11 de gener i no el divendres 8 com estava inicialment previst, segons ha explicat CCOO i ha pogut confirmar l'ACN.

El darrer dia lectiu serà el proper dilluns 21 de desembre i el calendari escolar anunciat preveia que la represa fos el divendres 8 de gener. Finalment, però, els alumnes romandran tres dies més a casa, aquell divendres i el cap de setmana del 9 i 10 de gener, i tornaran a l'escola el dilluns 11.

Segons ha explicat CCOO, Educació els ha comunicat que el 8 comptarà com a festiu i que es publicarà un decret llei, ja que el Departament de Salut "recomana més dies de distància entre les festes familiars i la tornada a l'escola".

Dades poc esperançadores

Les darreres dades epidemiològiques facilitades per Salut no són gaire esperançadores i posen en dubte el funcionament de les properes festes de Nadal.

Aquest dimecres la velocitat de propagació a Catalunya, l'Rt, ha seguit pujant en les últimes hores i ha passat de l'1,11 notificat dimarts a l'1,22 d'aquest dimecres. El risc de rebrot també segueix creixent, ho fa 26 punts, fins als 245, i la incidència a 14 dies s'eleva de 211,77 a 215,01, segons les últimes dades del Departament de Salut.

S'han declarat 2.050 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens (TA), cosa que eleva la xifra total a 330.993 des de l'inici de la pandèmia. El 4,62% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. S'ha informat de 62 noves morts i el total és de 16.494.

A més a més, hi ha 1.476 pacients ingressats als hospitals amb Covid-19, 35 menys que en l'anterior balanç, i 345 persones a l'UCI, 6 menys.

El Nadal, en joc

Aquest matí, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha apuntat a la possibilitat d'endurir el pla de Nadal si l'evolució de la pandèmia ho recomana. "Si cal endurir el pla de Nadal, no dubtin que proposarem als governs autonòmics que es faci", ha sentenciat durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats per parlar del Consell Europeu.

Segons el president espanyol, ens trobem davant un "augment preocupant del nombre de contagis", i "només depèn de nosaltres que no s'obri la porta de la tercera onada del coronavirus abans de Nadal". Segons ha apuntat, l'estat d'alarma "s'aixecarà quan calgui, si pot ser abans, però no es prorrogarà en va".