La Generalitat valenciana, presidida per Ximo Puig, ha destituït a la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, seguint la petició de la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, membre de Compromís. Així ho ha anunciat Puig després d'una reunió amb la vicepresidenta amb l'objectiu d'aconseguir "unitat" dins del Consell, així com "estabilitat i cohesió davant d'un difícil context socioeconòmic", han explicat des de Presidència. Aquesta proposició de Compromís sorprèn, tenint en compte que Mollà forma part del partit i era consellera des del 2019. El seu càrrec ara l'ocuparà l'actual secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro. 

Atiana Mas assegura que s'han de fer canvis per la "unitat"

Aitana Mas ha fet aquesta petició poc temps després de complir cent dies com a vicepresidenta del Consell, càrrec al qual va accedir per substituir a Mònica Oltra, quan va dimitir en estar immersa en un procés judicial per presumptament  haver encobert els abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada. Mas ha assegurat que és moment de "fer canvis que apostin per la unitat del Consell". "Aquesta situació obliga el Govern valencià a centrar-se en l'aprovació dels Pressupostos i el desenvolupament de polítiques transformadores del Botànic, particularment aquelles vinculades amb la protecció de les famílies i les empreses valencianes", han subratllat des de Presidència. En un comunicat, han deixat clar que ha estat Mas qui ha proposat "el cessament de Mireia Mollà" a Puig. 

Ximo Puig diu que respecta la decisió de destituir Mollà

El president de la Generalitat Valenciana ha dit que respecta i accepta la decisió d'aquest canvi al capdavant de la conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. A més a més, Puig ha coincidit amb Mas sobre la importància de centrar-se en l'acord pels pressupostos del 2023, el qual ha assegurat que arribarà "en els pròxims dies". En declaracions als mitjans, Puig ha agraït la feina "positiva" que ha fet Mollà durant els últims anys i ha subratllat que hi ha moments que les "circumstàncies polítiques" fan que canviïn "els equips", en referència a la proposta de Compromís. En aquesta línia, el president valencià ha remarcat que és una decisió que arriba "estrictament" des de la formació taronja i que respecta els funcionaments de tots els partits polítics. Navarro substituirà a Mollà aquest dimecres "amb tots els efectes", ha explicat Puig, que ha destacat que el govern que presideix està "cohesionat" i és "fort, potent i capaç" de donar resposta als problemes de la societat.