La cimera hispanofrancesa d'aquest dijous a Barcelona ha tingut gran ressò internacional. El diari nord-americà The Washington Post ha parlat sobre aquesta concentració i ha elaborat un vídeo amb un recull d'imatges de les diferents escenes que es van poder veure durant la jornada del 19 de gener a la capital catalana. En el vídeo es pot veure la gentada que es va manifestar a les escales de Montjuïc, just per sota de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch, on 30.000 persones, segons l'organització, i 6.500 segons la Guàrdia Urbana, es van conjurar per protestar contra la cimera Sánchez-Macron. 

En el vídeo també es veu l'enfrontament que es va produir entre els Mossos d'Esquadra i els manifestants davant del consolat francès. Els Comitès de Defensa de la República (CDR) havien fet una crida per estendre la protesta fins al consolat francès, situat a la ronda de la Universitat. Mentre la comitiva intentava avançar cap a Ronda Sant Pere des de plaça Catalunya per anar fins a plaça Urquinaona una línia policial d'antiavalots els hi va impedir. Va ser aquí quan es van produir els cops de porra que es poden veure a les imatges que recull el diari nord-americà. 

Enfrontaments policials

Els enfrontaments entre la policia i els manifestants durant la manifestació contra la cimera hispanofrancesa ha deixat ferits. Entre ells el vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Pesarrodona, qui apareix en el vídeo, i va rebre un cop de porra per part d'un agent dels Mossos d'Esquadra. Pesarrodona, que es trobava en la capçalera de la manifestació, va rebre empentes i va ser agredit amb un cop de porra a una cama per part d'un membre dels antidisturbis. Pesarrodona va caure a terra i el van ajudar entre diverses persones, entre elles, el secretari d'organització de Junts per Catalunya i alcaldable del partit a Badalona, David Torrents. Immediatament, Pesarrodona ho va explicar al seu perfil de Twitter. Aquest és el vídeo de l'agressió:

 

Precisament aquest dissabte, Pesarrodona ha presentat una denúncia amb l'informe mèdic de les lesions. Així ho ha comunicat l'ANC a través de Twitter. "El vicepresident de l'Assemblea, @pesacapsada, juntament amb una altra activista agredida pels antiavalots del cos de Mossos d'Esquadra el passat #19G han presentat una denúncia amb l'informe mèdic de les lesions. Que la coarció del dret a manifestació no quedi impune!", ha reblat al seu Twitter. 

L'exvicepresident del Parlament, Josep Costa, també va ser víctima d'una agressió policial. En el seu cas, es va produir a la concentració de la Font Màgica de Montjuïc. Costa també va utilitzar Twitter per denunciar aquesta agressió amb una porra extensible per part d'un Mosso d'Esquadra. En la piulada, l'exvicepresident del Parlament responsabilitzava el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i reclamava que l'agent que l'havia agredit, del qual va penjat una fotografia amb la seva identificació, "sigui degudament sancionat i respongui personalment de l'agressió gratuïta que m'ha provocat lesions a les dues mans". Paral·lelament, va assenyalar que "el CAP ja ha notificat els fets al jutjat" i que ha presentat una denúncia.