El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Pesarrodona i una altra militant independentista agredida pels Mossos d'Esquadra durant la protesta contra la cimera hispanofrancesa han presentat una denúncia amb l'informe mèdic de les lesions. Així ho ha comunicat l'ANC a través de Twitter. "El vicepresident de l'Assemblea, @pesacapsada, juntament amb una altra activista agredida pels antiavalots del cos de Mossos d'Esquadra el passat #19G han presentat una denúncia amb l'informe mèdic de les lesions. Que la coarció del dret a manifestació no quedi impune!", ha piulat l'entitat. I és que Pesarrodona va rebre un cop de porra per part d'un agent dels Mossos d'Esquadra durant la protesta contra la cimera que va reunir a Barcelona el president espanyol, Pedro Sánchez, i el president francès, Emmanuel Macron.


L'agent dels Mossos d'Esquadra va etzibar el cop de porra a Pesarrodona quan els manifestants intentaven enfilar cap a ronda Sant Pere per arribar a la plaça Urquinaona. Però, aleshores, un cordó policial els ho va impedir, fet que va provocar moments de tensió entre manifestants i agents policials. Doncs bé, en aquell moment, el vicepresident de l'ANC, que es trobava a la capçalera de la manifestació, va rebre empentes i va ser colpejat amb la porra. Tot seguit, el militant independentista va caure a terra i diverses persones el van haver de socórrer, entre elles, el secretari d'organització de Junts per Catalunya i alcaldable del partit a Badalona, David Torrents. 

Piulada agressio Jordi Pesarrodona
 

Josep Costa també va patir una agressió policial

Qui també va patir una agressió policial és l'exvicepresident del Parlament, Josep Costa. En aquest cas, però, aquesta s'hauria produït durant la concentració a la Font Màgica de Montjuïc. A través de Twitter, Costa va explicar que va ser colpejat amb una porra extensible. En la piulada, l'exvicepresident del Parlament responsabilitza el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que l'agent que l'ha agredit "sigui degudament sancionat i respongui personalment de l'agressió gratuïta que m'ha provocat lesions a les dues mans". Paral·lelament, ha assenyalat que "el CAP ja ha notificat els fets al jutjat" i que presentarà una denúncia.

Manifestació multitudinària contra la cimera hispanofrancesa

Aquest dijous, l'independentisme ha demostrat que continua ben viu. Prova d'això és la quantitat de manifestants independentistes que han respost a la convocatòria de l'ANC, Òmnium Cultural i el Consell de la República per protestar contra la cimera hispanofrancesa i demostrar que el procés encara és viu. De fet, s'han superat les expectatives dels organitzadors, que han xifrat en 30.000 persones el seguiment de la crida a la mobilització.