El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Pesarrodona, ha rebut un cop de porra per part d'un agent dels Mossos d'Esquadra durant la protesta contra la cimera hispanofrancesa. Els fets s'han produït quan els manifestants volien enfilar cap a ronda Sant Pere per arribar a la plaça Urquinaona, però un cordó policial els ho ha volgut impedir. En aquest moment de tensió entre manifestants i agents policials, Pesarrodona, que es trobava en la capçalera de la manifestació, ha rebut empentes i ha estat agredit amb un cop de porra a una cama per part d'un membre dels antidisturbis. Pesarrodona ha caigut a terra i l'han socorregut algunes persones, entre elles, el secretari d'organització de Junts per Catalunya i alcaldable del partit a Badalona, David Torrents. Aquest és el vídeo del moment:

🔴 Cimera hispanofrancesa a Barcelona entre Sánchez i Macron | DIRECTE

En una piulada, l'Assemblea Nacional Catalana ha recollit el vídeo de l'agressió. "Jordi Pesarrodona ha estat víctima d'un cop per part d'un agent antiavalots del cos dels Mossos d'Esquadra. Denunciem aquest atac contra la llibertat de manifestació pacífica", han declarat, tot anunciant que estudiaran "quines mesures legals emprendre" davant d'aquests fets.

TUIT assemblea nacional catalana cop de porra jordi pesarrodona
Piulada de l'Assemblea Nacional Catalana denunciant l'agressió a Jordi Pesarrodona.

Manifestació massiva a la Font Màgica de Montjuïc i protesta davant el consolat francès

Aquest dijous, l'independentisme s'ha conjurat contra la cimera hispanofrancesa a la Font Màgica de Montjuïc. L'assistència ha superat les expectatives dels organitzadors, que han xifrat en 30.000 persones el volum de gent que s'hi ha concentrat. El missatge que han volgut traslladar és que "no hi ha normalitat, sinó un conflicte polític no resolt" i que el procés "segueix viu". Durant l'arribada de Pedro Sánchez i Emmanuel Macron al MNAC, els manifestants han fet una gran xiulada. A partir de les 11.30 hores, prop de 2.500 persones s'han sumat a la crida que havien fet els Comitès de Defensa de la República (CDR) per traslladar la protesta davant el consolat francès, a la ronda de la Universitat. Això ha obligat a tallar la Gran Via de les Corts Catalanes. Agrupats ja a la seu diplomàtica, la xiulada s'ha reproduït sota el crit de "Ni Sánchez ni Macron, Puigdemont" o "Ni França ni Espanya, Països Catalans".

Seguidament, els protestants han volgut traslladar la protesta cap a plaça Urquinaona, però quan intentaven anar cap a ronda Sant Pere és on ha sorgit la tensió. Els Mossos han impedit que els manifestants anessin cap a la Via Laietana, i han hagut de passar pel Portal de l'Àngel fins a arribar a la plaça Sant Jaume, on un miler de concentrats han expressat "Govern dimissió".

Qui també ha denunciat una agressió per part d'un agent policial és l'exvicepresident del Parlament, Josep Costa, tot i que en aquest cas aquesta s'hauria produït durant la concentració a la Font Màgica de Montjuïc. Costa ha explicat en una piulada que ha estat colpejat amb una porra extensible i ha carregat contra el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a qui ha situat com a "responsable" que l'agent que l'ha agredit "sigui degudament sancionat i respongui personalment de l'agressió gratuïta que m'ha provocat lesions a les dues mans". Paral·lelament, ha assenyalat que "el CAP ja ha notificat els fets al jutjat" i que presentarà una denúncia.