La jornada reivindicativa no ha estat del tot pacífica. La manifestació independentista contra la cimera hispanofrancesa que ha reunit Pedro Sánchez i Emmanuel Macron a Barcelona ha estat multitudinària i ha permès evidenciar que el procés encara no ha acabat. L'acció ha quedat marcada pels crits i els xiulets que han anat dirigits des de les escales de Montjuïc cap als mandataris presents al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Una escridassada que ha vingut des de l'esplanada on es troba la Font Màgica, ja que un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha col·locat una cadena de tanques a l'espai superior per impedir que els manifestants poguessin pujar més.

🔴 Cimera hispanofrancesa a Barcelona entre Sánchez i Macron | DIRECTE
 

Pràcticament no s'ha viscut cap mostra de tensió entre els activistes independentistes i la policia catalana, però hi ha hagut un instant en el qual l'exvicepresident del Parlament, Josep Costa, s'ha vist al centre de la polèmica. I és un agent dels Mossos l'ha agredit amb una porra extensible mentre participava en la protesta. Un manifestant ha penjat unes fotos i un vídeo a les xarxes socials, en el qual se senten unes veus dir "No t'ha fet res" i "Vaig a apuntar-me el seu número". El mateix Josep Costa ha repiulat el missatge, i posteriorment ha confirmat l'agressió a ElNacional.cat.

El mateix Costa ha reaccionat a través de Twitter amb un avís directament contra el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a qui ha fet responsable de l'agent policial que l'ha agredit. "Us faig responsable que l'agent D0E114 dels Mossos sigui degudament sancionat i respongui personalment de l'agressió gratuïta que m'ha provocat lesions a les dues mans", ha assenyalat. L'exvicepresident no s'ha quedat aquí i ha informat que presentarà una denúncia al jutjat pels fets, després d'haver passat pel CAP.

Les xarxes socials han estat l'escenari en què s'ha dibuixat un ampli suport per a Josep Costa de desenes d'usuaris. Entre elles, ja s'ha pronunciat el cap de l'oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, que li ha transmès "tot el suport" i ha carregat contra els agents policials. "Són tan ocupants com els altres", ha sentenciat.