La vicealcaldessa de Madrid i coordinadora de l'equip refundador de Ciutadans, Begoña Villacís, ha intervingut en la guerra oberta entre Inés Arrimadas i Edmundo Bal. Villacís ha fet una crida per integrar una llista "de consens, no excloent" per dirigir la refundació de la formació taronja. Ha remarcat que aquest procés que viu el partit "no pot ser una esmena a la totalitat ni una suplantació ideològica". 

Es tracta d'un to més moderat que el que la vicealcaldessa madrilenya va emprar fa només uns dies, quan després de conèixer la candidatura de Bal va afirmar taxativament que no es presentaria amb Ciutadans a unes altres eleccions, si aquest guanyava. En contra del to del partit, cada vega més bel·ligerant, Villacís ha decidit posar el fre de mà i tractar de baixar la tensió. Ja no es nega a saber res del seu partit davant una possible victòria de Bal, sinó que vol que s'integri en una candidatura ampla i de "consens". El projecte que el passat dilluns va anunciar Arrimadas. 

Villacís ha reiterat que està totalment "descartat" que ella postuli per dirigir el partit, perquè "això no va d'egos", i ha insistit que està "totalment sumida" en la seva tasca com a vicealcaldessa de la capital, una tasca que “si es vol fer bé és molt exigent”. "El meu espai és a Madrid, ho tinc molt clar; les enquestes ens afavoreixen, totes ens diuen que entrarem (a l'Ajuntament) i que som decisius. Això significa que a Espanya la política no la dicten els extrems", ha apuntat, segons recull Efe.

No hi ha treva entre Arrimadas i Bal

Per més benintencionades i pacificadores que siguin les paraules de Villacís, la guerra a Ciutadans està més que oberta. Després de la compareixença davant dels mitjans de la líder del partit, on va demana a Bal que  "recapaciti i retiri la candidatura" o ella presentaria la seva llista a l'assemblea de Ciutadans. Els dos implicats es van reunir sense gaire èxit. 

Unes hores abans de la reunió Arrimadas va afirmar: "Trucaré de nou al meu company, amic i mà dreta, Edmundo Bal, per reconduir la situació". Tanmateix, per ara, res s'ha reconduït. La reunió entre els dos va ser un fracàs, ja que no es va arribar a cap consens. Fonts de l'entorn d'Arrimadas han comentat que la dirigent veu "avenços cap a la candidatura d'unitat per la qual aposta" i que "seguirà treballant per aconseguir-ho". Aquest optimisme xoca amb la voluntat de Bal, que fins ara no pretén deixar la seva candidatura sumar-se a la d'Arrimadas. És més, Bal li ha ofert a la líder dels taronges que se sumi ella al seu projecte pel partit.