La tensió no para de créixer a Ciutadans. Després que Edmundo Bal anunciés la seva candidatura per liderar la formació taronja, la líder del partit, Inés Arrimadas, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per plantar cara a aquest desafiament.  Arrimadas ha remarcat el seu compromís amb un partit unit i ha retret a Bal el seu moviment. Ha assegurat que vol evitar una "batalla campal", per això ha demanat a Bal que "recapaciti i retiri la candidatura". Arrimadas ha advertit al seu competidor: si no li fa cas, ella presentarà la seva llista a l'assemblea de Ciutadans al gener

"Trucaré de nou al meu company, amic i mà dreta, Edmundo Bal, per reconduir la situació", ha afirmat Arrimadas. Cap a on la vol reconduir? Cap a una llista unitària. Aquest dilluns, la líder de la formació ha exposat que fa mesos que en el si del partit està treballant en la creació d'una candidatura unitària. Arrimadas ha retret a Bal que coneixia aquest projecte unitari i, tot i això, ha decidit anar per lliure. La líder del partit ha justificat no haver anunciat aquesta candidatura abans per tal de salvaguardar el procés de refundació i que els focus no se centressin en el qui

Arrimadas no ha donat més detalls sobre el seu paper dins d'aquesta candidatura unitària, més enllà de dir que participaria en la branca política. S'ha centrat a insistir que vol evitar una guerra dins del seu partit i més a prop de les eleccions autonòmiques i les municipals. "No podem permetre llençar per la borda els 4 anys que porten treballant els candidats", ha sentenciat. 

Discrepàncies entre Arrimades i Bal 

En la roda de premsa, Arrimadas ha reconegut les discrepàncies amb el seu company de partit: "En les darreres setmanes, Edmundo i jo hem tingut discrepàncies importants en lleis. Però això no portarà el partit a la ruptura". Sobre aquestes discrepàncies ha apuntat que són respecte a posicions antagòniques respecte a les darreres polítiques del govern espanyol, sent la postura de Bal més propera a l'Executiu. 

Bal en el seu moment va retreure a Arrimadas la seva dura deriva a la dreta de la formació, afirmat que sota el seu lideratge "sembla un partit de dretes, subaltern del PP". Arrimadas ha respost a aquestes acusacions assegurant: "No som ni un apèndix del PP, ni del govern de Pedro Sánchez". 

Malgrat aquest dard cap a les posicions de Bal, la líder dels taronges ha insistit a mostrar la seva proximitat amb el portaveu del partit al Congrés, repetint en diverses ocasions que és "el seu amic, la seva mà dreta". "Ni tan sols aquestes discrepàncies poden portar el partit a la ruptura i menys en aquests moments", ha sentenciat.