Hi ha guerra oberta a Ciutadans. El pròxim mes de gener la militància del partit haurà de triar nova direcció, i els dos pesos més pesants de la formació taronja estan enfrontats. Després que Inés Arrimadas, l’actual presidenta, hagi reclamat al vicesecretari general del partit, Edmundo Bal, que retiri la seva candidatura per liderar el partit, el també portaveu dels taronges s’ha enrocat: ha afirmat que la candidatura d’unitat ha de ser la que ell lideri, i ha obert la porta a Arrimadas a formar-hi part.

“La meva companya Inés Arrimadas està d’acord amb la meva proposta; una candidatura d’unitat que reculli el que els afiliats han expressat en la refundació; és per això que fa tres dies vaig presentar una candidatura que ajudi a recuperar la il·lusió i de la qual vull que ella en formi part”, ha manifestat Bal en una piulada publicada al seu compte de Twitter. Aquest missatge a la xarxa social de l’ocellet ha arribat minuts més tard que Arrimadas comparegués en roda de premsa per mostrar el seu posicionament i alliçonar Bal.

L’actual líder taronja —que va agafar el timó de Ciutadans després de la dimissió d’Albert Rivera i que encara no ha estat capaç de ressuscitar la formació— ha plantat cara al desafiament de Bal assegurant que la seva aposta es basa en la unitat del partit. Així mateix, ha afirmat que la seva estratègia passa per “evitar una batalla campal”, cosa que implica que Bal “recapaciti i retiri la seva candidatura”. Arrimadas ha advertit al seu competidor: si no li fa cas, ella presentarà la seva llista a l'assemblea de Ciutadans al gener.

"Trucaré de nou al meu company, amic i mà dreta, Edmundo Bal, per reconduir la situació", ha afirmat Arrimadas. Aquest dilluns, la líder de la formació ha exposat que fa mesos que està treballant en la creació d'una candidatura unitària. La presidenta del partit ha retret a Bal que coneixia aquest projecte unitari i, tot i això, ha decidit anar per lliure. La líder del partit ha justificat no haver anunciat aquesta candidatura abans per tal de salvaguardar el procés de refundació i que els focus no se centressin en el qui.

No és el primer cop que Arrimadas i Bal s’esbatussen. De fet ella mateixa ha reconegut aquest dilluns que tots dos han xocat força en les darreres setmanes en tenir opinions oposades davant de diferents lleis. De fet, Bal ja va criticar en el seu moment la seva dura deriva a la dreta de la formació que havia generat Arrimadas, afirmant que sota el seu lideratge "sembla un partit de dretes, subaltern del PP". La presidenta de Ciutadans ha respost a aquestes acusacions assegurant: "No som ni un apèndix del PP, ni del govern de Pedro Sánchez".