La guerra a Ciutadans continua, després d'una reunió sense acord entre Inés Arrimadas i Edmundo Bal. Els dos líders s'han reunit aquest dilluns a la tarda arran de l'exigència d'Arrimadas per una llista conjunta i la resposta de Bal, que li ha proposat entrar a la seva llista. La trobada s'ha allargat durant una hora en el Congrés dels Diputats i s'ha produït a petició de la presidenta del partit, que s'ha mostrat optimista amb el curs de les converses. En canvi, el vicesecretari de la formació ha rebaixat el to. Sigui com sigui, la reunió ha acabat sense cap mena d'acord.

Fonts de l'entorn d'Arrimadas han comentat que la dirigent veu "avenços cap a la candidatura d'unitat per la qual aposta" i que "seguirà treballant per aconseguir-ho". Altres fonts han destacat a Efe que no hi ha "tancament" per part de cap dels dos líders per assolir un acord. "La sensació és bona", han assegurat, després de l'evident distanciament entre ambdós durant la jornada d'aquest dilluns. Recordem que l'Assemblea Extraordinària de Refundació de Ciutadans se celebrarà al gener, de manera que el temps per tancar una candidatura conjunta s'esgota.

TUIT Edmundo Bal
Edmundo Bal, després de reunir-se amb Inés Arrimadas / @BalEdmundo

"Ja és tard per a un pacte"

Per la seva banda, Bal ha rebaixat el to i s'ha limitat a confirmar que han parlat sobre el futur del partit. "Hem parlat, com tantes vegades, sobre el futur del nostre partit", ha escrit en una piulada. Això sí, sembla que han coincidit en alguna cosa: "Coincidim en el fet que tots som necessaris per rellançar aquest projecte i els afiliats de Ciutadans, la nostra raó de ser". Poden semblar paraules amistoses, però no ho són. Vint minuts abans d'aquest missatge de Twitter, El Español ha publicat una entrevista al dirigent amb el següent titular: "Ja és tard per a un pacte. Que Inés (Arrimadas) s'integri a la meva candidatura i convenci a (Begoña) Villacís". La guerra a Ciutadans continua.

La cosa va començar divendres, quan Bal va anunciar que es postulava per liderar el partit. Des d'aleshores, ha demanat a Arrimadas que faci un pas al costat i ha apostat per fer de la seva formació una força frontissa i no pas un "apèndix" del PP. Així doncs, ha afirmat que la seva candidatura ja és d'unitat. Però la presidenta ha plantat cara al vicesecretari general i ha revelat el seu objectiu de conformar una llista única que ajunti diferents perfils. Tanmateix, ha avançat que presentarà la seva pròpia candidatura si la seva "mà dreta" no negocia la llista d'unitat per "evitar una batalla campal".