Agressions a agents i furgonetes dels Mossos d'Esquadra, a periodistes, a independentistes... Agressions ultres al Centre Cultural Blanquerna, a Catalunya Ràdio, crema d'estelades amb banderes falangistes i càntics feixistes, amenaces de mort, desitjos de violació al president Carles Puigdemont... I insults, molts insults. 

Aquests són només alguns dels exemples de la violència espanyolista viscuda sobretot aquests darrers mesos, que es poden veure en un vídeo-recopilatori difós per @Candeliano i que està corrent com la pòlvora per la xarxa. Una violència no reconeguda pel govern espanyol i els seus socis, que continuen insistint en què són els independentistes els que provoquen la violència. De fet, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ja va deixar anar divendres passat que "assetjar jutges, periodistes, policies i a tothom qui no combregui amb l'independentisme és violència", així com "enfrontar-se amb la Policia". Però, en cap moment, va dir res sobre els atacs espanyolistes als independentistes.

Mentre Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són en presó preventiva des de fa pràcticament mig any només per haver "encoratjat la massa" participant de manera activa en les concentracions independentistes —com va sostenir llavors la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela—, altres tenen absoluta impunitat i llibertat de moviments encara que hi hagi vídeos que proven que han comès actes violents. Un clar exemple d'això és la llibertat dels ultres de Blarnquerna. Després que el Tribunal Suprem dictés més de dos anys de presó pels assaltants de Blanquerna, els mateixos assaltants van presentar diferents recursos al Tribunal Constitucional, que va admetre a tràmit i, per tant, els va permetre continuar, de moment, en llibertat.

Ignorant —o no— aquestes imatges, el PP ja va demanar la passada al Parlament que condemnés la "violència dels radicals independentistes" fent referència a les diferents accions que estan protagonitzant els Comitès de Defensa de la República (CDR), però no passa al mateix quan imatges molt similars, però també de molt pitjors, venen d'entorns espanyolistes.

El pitjor de tot plegat, però, és que els sectors més espanyolistes atribueixen la violència als independentistes com els CDR, a qui alguns espanyolistes i mitjans unionistes han titllat de "kale borroka".