Nova proposta del PP per provar de trobar la manera de condemnar i castigar les protestes pacífiques que aquests dies viu Catalunya arran de la detenció del president Carles Puigdemont. Ara pretén incloure esmenes demà dins les propostes de resolució de Cs i el PSC perquè "es condemni la violència dels radicals independentistes", en referència a les diferents accions que estan protagonitzant els Comitès de Defensa de la República (CDR).

Així ho ha anunciat el líder popular a Catalunya, Xavier García Albiol, en un missatge a Twitter, i així ho han confirmat fonts parlamentàries, que han puntualitzat que seran diverses esmenes per poder dir la seva. Segurament, el PP registrarà les esmenes abans les 9.30 hores, l'hora límit per fer-ho abans que comenci el ple al Parlament per refermar el dret de Puigdemont a ser investit.

De fet, ha de ser així perquè només estava previst que es votessin les propostes de resolució de tots els grups menys del PP i l'única manera que tenen de portar-ho a debat és incloent-ho en forma d'esmena a les propostes dels d'Inés Arrimadas o dels de Miquel Iceta.

La d'Arrimadas és la que demana la dimissió del president del Parlament, Roger Torrent, mentre que la dels socialistes versa sobre trobar una solució política mentre rebutja la judicialització, però també inclou "la necessitat de restablir consensos bàsics dins la societat catalana".

Caos... pacífic?

Catalunya ha viscut aquests darrers dies diverses concentracions que reivindicaven la llibertat dels presos polítics i la fi de la repressió. De fet, a la protesta de diumenge davant la delegació del govern espanyol a Barcelona es van formar barricades amb contenidors i llançaments de vidre i runa i la policia va carregar contra els manifestants a cop de porra deixant 98 ferits lleus. 

Ara bé. Malgrat la majoria de concentracions han estat completament pacífiques, Albiol considera que els independentistes "estan sembrant el caos" a Catalunya i deixa a entendre que, per exemple, els talls a carreteres formen part de la "violència dels radicals independentistes".

Unes protestes que estan sent pacífiques, tot i que algunes han requerit el desallotjament dels Mossos. Aquest matí, agents de la brigada mòbil de la policia catalana han desallotjat els manifestants que han tallat l'AP-7 a l'alçada de Figueres, però, en els altres talls no han hagut ni tan sols de desocupar les vies tallades.