Valtonyc i Pablo Hasel, condemnats a tres anys i mig de presó i dos anys i un dia respectivament per escriure cançons, el llibre Fariña segrestat, Willy Toledo anirà a judici com investigat per cagar-se en Déu i en la Verge Maria, el govern del PP i la premsa de Madrid acusant els independentistes i fins i tot el Parlament de ser els responsables que hi hagi violència en les manifestacions pacífiques.

Sembla ser que la llibertat d'expressió deixa d'existir quan hi ha algú que critica al govern del PP, a la justícia espanyola o a la Iglesias, entre d'altres; però, això sí, continua vigent quan es tracta de defensar Espanya i la seva bandera. Si és així, presumiblement hi ha via lliure per expressar-se on es vulgui, dir el primer que passi pel cap i fins i tot desitjar la mort a algú. I no passa res.

És el cas d'un empresari català i legionari que, en un dels seus vídeos que ha corregut avui per les xarxes socials i que, pel que diu, és d'abans que detinguessin el president Carles Puigdemont, desitja els presos polítics "una feliç estada a les presons espanyoles".

Dit això, comença el pitjor: "Esperem que sigueu els mateixos anys que va estar el nostre tinent coronel, senyor Tejero, que en cap moment no va abandonar als seus guàrdies civils en el Parlament, no com vostè, senyor Puigdemont, que és una rata maricona filla de puta de claveguera que s'ha escapat, ha deixat als seus homes aquí abandonats, vostè és un merda, és un vividor, estic desitjant que la Guàrdia Civil el posi ja a la gàbia i el transportin en una furgoneta 17 hores fins al centre de Madrid. I allà, tant de bo que els presos que hi ha li comencin a donar pel cul i no parin, el violin i a veure si el deixen embarassat, algun moro fill de puta d'aquests que vostè defensa. Bon dia espanyols, visca Espanya i visca Franco".

Si es fa un repàs pel seu historial de Facebook, per on comparteix moltíssims posts de la Legió, de la Falange i d'altres espanyolistes, els seus comentaris no tenen pèrdua: desitja la mort als independentistes i no es talla ni un pèl a l'hora de fer-ho públic i de dir que ell està preparat per perpetrar-lo.

A més, si ens remuntem al mes d'octubre, surt en dues fotografies acompanyat del líder del PP català, Xavier García Albiol. I, com sempre, amb un dels seus cavalls.

Les faltes de respecte envers els independentistes és una constant en el seu historial. De fet, quan el vicepresident Oriol Junqueras ja estava empresonat, no va tenir cap problema en penjar una fotografia d'un senglar amb un arnès amb la bandera espanyola.

Per a les festes de Nadal, aquest legionari es va reunir amb un grup d'homes que es van dedicar a cantar nadales amb referències a Puigdemont i als presos polítics.

En altres de les seves publicacions, se li pot veure amb la bandera de la Falange i dient "Visca Puigdemont".

Tampoc no va tenir cap problema en deixar anar, fent referència a Puigdemont, que "el general Franco, quan governava Espanya, mai no va deixar als seus legionaris sols en el camp de batalla. Sempre va estar amb ells fins a l'últim moment. Allà vosaltres us n'adoneu del que teniu, qui us governa i qui us renta el cap, panda de merdes.

Una de les seves últimes publicacions va ser dissabte, el dia després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena tornés a empresonar els consellers i l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. En ella s'alegrava del seu empresonament i titllava els líders sobiranistes de "gossos independentistes".

Diumenge, compartia de nou el vídeo en què un grup de professionals espanyols celebrava un hipotètic empresonament de Puigdemont i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Fa mesos que publica comentaris d'aquest estil, però, de moment, el seu perfil de Facebook contínua obert, intacte i amb tan sols algun dels seus vídeos censurats.