El ministre espanyol d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha volgut respondre a l’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, que divendres va assegurar que era "una gran injustícia" comparar l’independentisme "amb ETA o amb la Kale Borroka".

Tot i assegurar, en declaracions a Efe, que no volia entrar en polèmiques amb Guardiola, el ministre ha assegurat que "assetjar" als que no combreguin amb l'independentisme és "violència" i intentar imposar un projecte excloent "no és democràtic".

En aquest sentit, Zoido, després de cantar aquest dijous l’himne africanista ‘El novio de la muerte’, avui divendres ha assegurat que "assetjar jutges, periodistes, policies i a tothom qui no combregui amb l'independentisme és violència".

El ministre espanyol encara ha anat més enllà assegurant que també és violència "intentar pressionar jutges i fiscals" i "enfrontar-se amb la Policia". També ha considerat que intentar "imposar un projecte excloent a la meitat de la població per les braves no és democràtic".