El darrer vídeo d'Unidas Podemos marca qui és la gran rival política del PP ara mateix: la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Els de la formació de Pablo iglesias són conscients del lideratge d'Ayuso, saben que mediàticament està superant el líder popular, Pablo Casado i, se centren en la seva figura.

Per això, en poc més de trenta segons, expliquen des de la ironia com "aprendre a ser corrupta" i agafen com a referència la presidenta madrilenya. El vídeo, amb música infantil de fons i una estètica vintage que ens recorda la nostra infantesa a les escoles, argumenta que "les coses que s'aprenen a casa són per tota la vida" com ara els "valors i aprendre's a comportar" però també a "aprofitar-se de la crisi per fer campanya, mentir, manipular o donar contractes a dit".

I és com d'aquesta manera, Podemos conclou que es pot "aprendre a ser corrupta tota la vida". En aquest moment, l'estètica infantil canvia per unes quantes fotos d'Ayuso acompanya de l'expresidenta madrilenya, Cristina Cifuentes; l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy; i acaba amb l'extresorer del PP, José Luis Bárcenas.

Cas Bárcenas

Precisament avui, a l'Assemblea de la Comunitat li han retret que té un conseller del seu govern implicat en el cas Bárcenas. Es tracta del de Justícia, Enrique López, que va posar en contacte l'advocat del PP, Jesús Santos, amb un amic íntim de Bárcenas per negociar i evitar l'escàndol de judici que tot just ara comença. Podemos demana la dimissió de López i Ayuso contraataca. La presidenta madrilenya ha defensat al seu conseller i li ha demanat a la portaveu d'Unides Podem, Isa Serra, que li digui a "la seva col·lega que rotula a TVE" que a la propera facin el mateix amb ella, "una condemnada".

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va condemnar la diputada autonòmica d'Unides Podem a 19 mesos de presó després d'haver considerat culpable de cometre els delictes d'atemptat a l'autoritat, lesions lleus i danys arran de l'intent de frenar un desnonament al barri de Lavapiés el 2014. La sentència no és ferma i es pot interposar recurs