Noves informacions contradiuen la pulcritud que defensa en la seva gestió Pablo Casado contra la corrupció del seu partit. El Confidencial revela que els populars encara mantenien converses per mirar de negociar una sortida pactada amb el seu extresorer José Luis Bárcenas el setembre passat, és a dir, a les portes d'un judici que van mirar fins a última hora que no aixequés cap manta.

Aquesta informació destrossa l'oficial on es marquen els contactes fins a l'any 2019. En concret, s'hauria organitzat una reunió abans de conèixer la sentència del Tribunal Suprem del mes d'octubre on es demanaven elevades penes per a ell i la seva dona, Rosalía Iglesias. Seria amb l'entrada definitiva a presó d'Iglesias que totes les converses es van trencar definitivament.

Casado ho sabia?

Les trobades no es feien directament amb Bárcenas sinó amb els seus representants. I parlem en plural perquè l'extresorer ha arribat a tenir quatre advocats, el vigent, Gustavo Galán. El Confidencial detalla que totes les trobades, des del 2017 fins l'any passat, "comptaven amb el vistiplau del partit". En elles, participava la defensa dels populars en procediments penals, Jesús Santos, anteriorment fiscal de l'Audiència Nacional. Tot i que Santos ha negat que el partit li hagi encomanat "mai" negociar amb Luis Bárcenas ni donat "instrucció" alguna sobre això perquè la seva entrada en el cas és massa recent. Però de confirmar-se aquestes cites prèvia, qui sortiria més perjudicat és l'actual líder del partit, Pablo Casado. 

Des del PP també hauria participat l'actual conseller de Justícia i de l'Interior del govern d'Isabel Díaz Ayuso a la Comunitat de Madrid, Enrique López. Aquest assegura que "només volia ajudar en Luis" i reitera que, per esvair dubtes, sempre es va negar a parlar amb ell directament. Per la banda de Bárcenas no faltava el seu fidel amic i empresari Agustín Diego, que volia ajudar-lo com a intermediari per "saber si la cassació tenia més o menys possibilitats depenent de l'argumentació conjunta". 

enrique lopez pp madrid

El conseller popular de Madrid, Enrique López / Foto: PP Madrid

L'entorn de Bárcenas assegura que tenia el detall de totes les xerrades i el seu objectiu principal era exculpar la seva dona. Una altra contradicció amb la versió oficial del PP. El digital explica que els populars reiteren que "mai es van comprometre a res similar i que les trobades tractaven sobre aspectes genèrics de l'evolució i pronòstic dels diferents procediments".