A Madrid no han agradat les darreres declaracions del líder del PP, Pablo Casado. En una entrevista a Rac1, va admetre que "s'havien d'evitar les càrregues de l'1 d'octubre". I l'opinió pública de l'Estat l'ha titllat de tou. Res d'això segons Casado que avui ha anat a un altre mitjà de comunicació per esvair dubtes.

A Telecinco, la periodista Ana Rosa Quintana li ha interessat el tema i, de fet, l'ha prioritzat abas, fins i tot, de tocar el cas Bárcenas. Quintana li ha demanat que fos més clar i Casado ha recordat que això és un tema que ja s'havia parlat en el passat: "No és cap novetat perquè tres candidats a les darreres primàries populars ja van fer la mateixa reflexió i és la de que s'hauria d'haver evitat l'1 d'octubre".

I a partir d'aquí, dona idees: "Potser actuant el 7 o 8 de setembre, tenint més informació perquè no arribessin les urnes i es muntessin les meses electorals o desplegant la policia unes hores abans. El partit ho va fer tot amb la millor intenció però estem d'acord que s'hauria pogut fer millor per no votar". En el punt dels cossos de seguretat, emfatitza la gran tasca de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil: "Es va portar la policia al límit i en paral·lel els Mossos van incomplir les normes".

Quan cita que hi ha altres veus acreditades del PP que també han defensat el mateix discurs que ell, es refereix a "dos d'ells ministres", en al·lusió a l'aleshores ministra de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i a l'excap de la Diplomàcia espanyola José Manuel García Margallo. El tercer en qüestió seria el delegat del govern a Catalunya durant el 2017, Enric Millo.

 Casado ha assegurat que és "compatible", com va fer al congrés extraordinari del PP de 2018, reivindicar "l'orgull de pertànyer a un partit que ha fet tant per Espanya" però "al mateix temps dir que hi ha coses que es poden millorar". De fet, ha assenyalat que llavors els sondejos situaven al PP com a "tercera força" i ell va defensar que calia millorar les coses per tornar a ser la primera.

Illa i la vacuna

El PP ha anunciat en les darreres hores que demanarà a la Fiscalia si Salvador Illa s'ha vacunat davant la negativa del candidat socialista per fer-se una prova de la Covid-19 per participar al debat de TV3 d'aquesta setmana. Casado ha argumentat que no entén el motiu pel qual l'exministre de Sanitat ha rebutjat realitzar-se un simple test. De fet, Casado i Quintana han coincidit a posar el mateix exemple: "Si a Mediaset no et fas el test a l'entrada no pots accedir, no ho entenc"